Imi place varza de Bruxelles, este plina de vitamine si daca este gatita bine va asigur este minunata.
Pentru că nu toţi ştiu cum trebuie gătită şi cu ce fel de mâncare se potriveşte, varza de Bruxelles este adesea ocolită.
Am tot timpul intr-o cutie mica la rece, un amestec patrunjel-usturoi-sare marina si ulei . Este perfect pentru fructe de mare si peste. Mixati 1/2 legatura de patrunjel cu 2-3 catei de usturoi, puneti sare groasa si 3 linguri de ulei. Amestecati si pastrati intr-o cutie la rece. https://www.blogulluicatalina.com/2022/01/varza-de-bruxelles-la-cuptor.html
Spalati varza de Bruxelles rapid sub apa rece. Taiati baza si indepartati prima foaie daca este ofilita. Taiati-le apoi in 2.
Puneti varza intr-un vas pentru cuptor, adaugati uleiul, sosul concentrat de rosii si cel cu patrunjel.
Amestecati bine , puneti piper , usturoiul tocat marunt si ardeiul taiat bucatele.
Puneti 100 ml de apa fierbinte.
Gatiti timp de 30 minutes la 160°C si apoi 10-15 minute la 180°C.
O garnitura ideala la o carne sau un peste sau o puteti servi de post cu orez.