Parlim puiul dupa care il spalam bine,ii taiem varfurile aripilor si il punem in vasul in care va urma sa intre la cuptor :)
Curatam ceapa, o taiem marunt si o punem intr-o tigaie cu ulei incins.
Morcovul il curatam si pe el si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari dupa care il adaugam...
....incepem sa pregatim sarmalutele:
Avem 1kg de carne de miel (pulpa),o tocam daca nu este tocata dupa care punem intr-un lighenas unde adaugam toate condimentele mai sus mentionate.
Curatam ceapa si o tocam marunt,spalam orezul dupa care il adaugam si amestecam bine.
Pregatim...
Curatam cartofii ii taiam in 4 dupa care ii condimentam cu piper si sare. Amestecam si ii lasam asa pana curatam usturoiul ,il taiem bucati dupa care spalam si taiem marunt si mararul dupa care adaugam peste cartofi si din nou amestecam bine.
Taiem baconul dupa care intr-un vas de yena...
Am curatat varza de frunzele de pe exterior dupa care am taiat-o cu cutitul de curatat cartofi.
Dupa ce am taiat varza si am frecat-o bine cu sare,am lasat-o asa pt a-si lasa putina zeama intre timp am taiat sunculita si am prajit-o putin pe o parte si pe alta dupa care in uleiul care am...
Carnea de porc o tocam dupa care o punem intr-un lighean mai mare.La fel procedam si cu cea de vita dupa care o punem peste cealalta in lighean.
Usturoiul il curatam ,il pasam si il punem peste carne,punem si restul de condimente,iar ardeii usturati ii dam prin masina de cocat(ardeii trebuiesc...
Taiem carnea fasii apoi o batem putin cu ciocanul.
Ouale le spargem intr-o farfurie impreuna cu faina ,sifonul,pipierul si sarea.Cand amestecul este gata vom trece fasiile de piept de pui prin aluatul preparat apoi vom pune bucatile de piept in tigaia incinsa.Lasam asa la foc mic cam 5min dupa...
Scobim ardeii,ii spalam bine dupa care ii vom lasa sa se scurga bine de apa.
Intre timp tocam carnea de curcan(eu am avut un piept) peste care vom pune ceapa taiata marunt,orezul spalat bine in cateva ape si condimentele. Omogenizam totul dupa care vom umple ardeii iar din rosie vom face...
Pulpele le parlim bine dupa care le spalam,le taiem si le punem in tigaia dry cooker.
Intre timp punem uleiul intr-o craticioara unde vom adauga usturoiul taiat marunt,lasam putin sa se calesca dupa care vom pune sucul de rosii si lasam sa fiarba cam 25 minute.
Cand sucul este aproape...
Fasolea o punem in apa pana a doua zi.A doua zi o punem la fiert.
Ciolanul il punem sa fiarba pana pica carnea de pe os.
Ceapa o curatam ,o spalam si o punem la calit,cand devine aurie vom pune pasta de tomate,apoi fasolea fiarta si carnea.Tot acum vom pune si sarea,piperul ,cimbrul si 2-3...
Punem carnea intr-un lighenas unde vom adauga si oul,sarea,cimbrul,piperul,patrunjelul taiat marunt si cartoful dat pe razatoarea cu ochiuri mici si stors bine si usturoiul pisat.
Amestecam compozitia apoi vom forma bilute pe care le vom da prin faina si le vom pune in uleiul incins.Cand...
Pulpele le taiem bucati ,le spalam apoi le punem in tigaia dry cooker,pana se fragezesc.
Intre timp curatam gulia o dam pe razatoarea cu ochiuri mari apoi o punem in craticioara cu putina apa,sa fiarba(cam 30-35 min)
Faina o punem intr-o farfurioara cu putina apa rece si amestecam usor pana...
Mazarea am spalat-o si am pus-o la fiert.
Coastele le-am prajit la tigaia dry cooker,cand au fost gata le-am scos pe o farfurioara,apoi am mai pus un strop de ulei si am adaugat ceapa taiata marunt.Am acoperit cu capacul si din cand in cand am miscat tigaia pt a se cali ceapa uniform.
Cand...
Rupem coditele la fasole,o spalam si o punem la fiert.
Carnea o taiem bucati si o punem sa o prajim.Dupa ce carnea este prajita o scoatem si tot in acel ulei vom pune ceapa taiat marunt.
Cand fasolea este fiarta o scoatem pe o farfurioara si o lasam putin sa se raceasca,apoi o taim.
Dupa...
Pieptul il spalam si ii rupem pielea,apoi taiem fasii,fasii dupa os.
Fasiile rezultate le batem :)))cu un ciocan pt snitele.
Spargem ouale intr-o farfurioara unde punem si sarea,piperul si faina pana devine o compozitie consistenta.
O data facuta compozitia luam bucatile batute...
Pulpele le parlim ,le spalam,le taiem ,apoi le crestam in mai multe locuri.
Ouale le spargem intr-o farfurie peste care vom pune piperul si sarea si le batem bine.
Pesmetul il punem si pe el intr-o farfurioara.
Punem uleiul in tigaie pt a se incinge.Cat ulei trebuie nu stiu sa va zic...
Punem maruntaiele la fiert timp de 15min.
Dupa cele 15 min aruncam acea apa si punem alta,lasam sa fiarba.
Cand maruntaiele sunt fierte le scoatem,le lasam putin sa se raceasca,apoi le taiem cubulete.
Curatam ceapa,o taiem si o punem la calit impreuna cu morcovul,amestecam usor din...
Taiem codita la ardei, ii curatam bine in interior de seminte, ii spalam si-i lasam sa se scurga bine.
Intre timp punem carnea intr-un vas,spalam bine orezul,apoi il adaugam peste carne impreuna cu ouale,ceapa taiata marunt,cimbrul,piperul si patrunjelul taiat marunt.Amestecam totul bine....
Cartofii ii curatam si-i taiem in patru si-i punem in vas.
Puiul il spalam bine si-l punem in vas peste cartofi.
Usturoiul il curatam si-l taiem marunt,apoi il punem intr-un castronel si tot aici punem si condimentele impreuna cu uleiul,bulionul de ardei si vinul, le amestecam bine dupa...
Limba o spalam bine si o punem in apa fiarta timp de 30min,dupa care aruncam apa si punem din nou la fiert pana ce se fierbe.Cand furculita intra usor inseamna ca este fiarta. Curatam limba si o taiem.
Ceapa o curatam si o taiem marunt, dupa care o punem sa se caleasca. Cand ceapa a devenit...
Ciupercile le curatam ,le spalam si le taiem felii. Ceapa o curatam,o taiem marunt si o calim.
Carnea o punem intr-un vas iar peste ea adaugam ceapa calita,3oua,delikatul,piperul,cimbrul si mararul taiat marunt.Amestecam toata compozitia. Celelalte 3 oua le punem intr-o farfurioara si le...
Oparim frunzele de vita in apa,apoi le scoatem si le lasam sa se scurga bine.
Intre timp taiem ceapa marunt si o calim.
Punem carnea intr-un vas apoi punem ceapa,orezul spalat bine,cimbrul si restul condimentelor mai putin borsul,apoi cu mana amestecam.
Impachetam carnea in frunze apoi...
Varza o taiem marunt,apoi o frecam cu sare dupa care o punem intr-o oala cu putina apa sa fiarba, intorcand-o din cand in cand(acoperim cu un capac).
Intre timp carnatul il taiem bucati si-l prajim.
Dupa ce scoatem carnatii tot in acelasi ulei punem ceapa taiata marunt,o lasam pana devine...
Ceapa taiata marunt impreuna cu usturoiul le-am calit,apoi am adaugat o lingura de bulion de ardei si sucul de rosii amestecand usor.Cand sosul a inceput sa fiarba am pus faina amestecand rapid si punand repede apa pt a nu se face cocoloase.
Am adaugat chiftelutele si am pus apa cat sa...
Am pus copanele si pieptul la fiert.
Cand carnea a fost fiarta am scos din oala pt a masura zeama(3cani)daca e nevoie mai adaugam apa.
Odata masurata zeama punem orezul spalat bine impreuna cu ceapa taiata jullienne,morcovul taiat cubulete si delikatul,acoperim cu un capac si lasam sa...
Carnea tocata o punem intr-un lighenas iar peste ea punem condimentele,ouale,patrunjelul si orezul spalat si amestecam.
Varza o desfacem foaie cu foaie,le taiem nervurile si formam sarmalutele(le rulam).
Miezul de varza il taiem marunt si-l asezam pe fundul oalei apoi asezam una cate una...
Pulpele le-am parlit, apoi le-am taiat in 2.
Cartofii i-am pus in apa si i-am curatat.
Am pus cartofii taiati cuburi, condimentele si sucul de rosii in celofan,apoi am legat cu o ata, dar nu strans (daca legam strans cand punem la cuptor pocneste,trebuie sa lasam sa iasa aerul). Cand...
Carne am pus-o intr-un lighenas iar peste ea am adaugat ouale,cimbrul,piperul,busuiocul,sarea,usturoiul zdrobit,cartofii(da-ti pe razatoarea cu ochiuri mici,dupa care i-am strans in pumni pt a se scurge zeama) si patrunjelul taiat marunt.
Am amestecat totul apoi am luat carne in mana si am...
Am taiat carnatii rondele si i-am prajit pe o parte si pe alta.Cand carnatii au fost gata i-am scos si am pus ceapa taiata marunt.
Cand ceapa a devenit aurie am pus cartofii,morcovul taiat rondele si apa cat sa acopere si tot acum am pus si sare.
Cand cartofii au fost fierti am adaugat...
Capul il taiem in bucati apoi il punem intr-o oala cu apa peste care adaugam toate condimentele mentionate mai sus.
Lasam sa fiarba pana ce carnea se desprinde de pe oase.
Scoatem carnea intr-un lighenas si adunam fiecare oscior.
Se poate servi cu usturoi sau cu hrean(eu nu am avut...
Varza am taiat-o apoi am amestecat-o bine cu sare.
Sunculita am taiat-o fasii si am prajit-o putin,cand au fost gata le-am scos intr-o farfurioara si tot aici am calit ceapa,usturoiul si morcovul.Cand au fost gata am adaugat varza,delikatul,fasiile de sunculita si 2cani de apa.
Cand varza a...
Pui umplut cu ciuperci
Parlim puiul dupa care il spalam bine,ii taiem varfurile aripilor si il punem in vasul in care va urma sa intre la cuptor :) Curatam ceapa, o taiem marunt si o punem intr-o tigaie cu ulei incins. Morcovul il curatam si pe el si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari dupa care il adaugam...
Sarmalute de Paste
....incepem sa pregatim sarmalutele: Avem 1kg de carne de miel (pulpa),o tocam daca nu este tocata dupa care punem intr-un lighenas unde adaugam toate condimentele mai sus mentionate. Curatam ceapa si o tocam marunt,spalam orezul dupa care il adaugam si amestecam bine. Pregatim...
Cartofi la cuptor cu bacon
Curatam cartofii ii taiam in 4 dupa care ii condimentam cu piper si sare. Amestecam si ii lasam asa pana curatam usturoiul ,il taiem bucati dupa care spalam si taiem marunt si mararul dupa care adaugam peste cartofi si din nou amestecam bine. Taiem baconul dupa care intr-un vas de yena...
Varza dulce cu sunculita taraneasca
Am curatat varza de frunzele de pe exterior dupa care am taiat-o cu cutitul de curatat cartofi. Dupa ce am taiat varza si am frecat-o bine cu sare,am lasat-o asa pt a-si lasa putina zeama intre timp am taiat sunculita si am prajit-o putin pe o parte si pe alta dupa care in uleiul care am...
Carnati de casa
Carnea de porc o tocam dupa care o punem intr-un lighean mai mare.La fel procedam si cu cea de vita dupa care o punem peste cealalta in lighean. Usturoiul il curatam ,il pasam si il punem peste carne,punem si restul de condimente,iar ardeii usturati ii dam prin masina de cocat(ardeii trebuiesc...
Snitele din piept de pui la dry cooker
Taiem carnea fasii apoi o batem putin cu ciocanul. Ouale le spargem intr-o farfurie impreuna cu faina ,sifonul,pipierul si sarea.Cand amestecul este gata vom trece fasiile de piept de pui prin aluatul preparat apoi vom pune bucatile de piept in tigaia incinsa.Lasam asa la foc mic cam 5min dupa...
Ardei umpluti cu carne de curcan in sos
Scobim ardeii,ii spalam bine dupa care ii vom lasa sa se scurga bine de apa. Intre timp tocam carnea de curcan(eu am avut un piept) peste care vom pune ceapa taiata marunt,orezul spalat bine in cateva ape si condimentele. Omogenizam totul dupa care vom umple ardeii iar din rosie vom face...
Pulpe cu sos de rosii
Pulpele le parlim bine dupa care le spalam,le taiem si le punem in tigaia dry cooker. Intre timp punem uleiul intr-o craticioara unde vom adauga usturoiul taiat marunt,lasam putin sa se calesca dupa care vom pune sucul de rosii si lasam sa fiarba cam 25 minute. Cand sucul este aproape...
Fasole cu ciolan
Fasolea o punem in apa pana a doua zi.A doua zi o punem la fiert. Ciolanul il punem sa fiarba pana pica carnea de pe os. Ceapa o curatam ,o spalam si o punem la calit,cand devine aurie vom pune pasta de tomate,apoi fasolea fiarta si carnea.Tot acum vom pune si sarea,piperul ,cimbrul si 2-3...
Chiftelute
Punem carnea intr-un lighenas unde vom adauga si oul,sarea,cimbrul,piperul,patrunjelul taiat marunt si cartoful dat pe razatoarea cu ochiuri mici si stors bine si usturoiul pisat. Amestecam compozitia apoi vom forma bilute pe care le vom da prin faina si le vom pune in uleiul incins.Cand...
Pulpe cu sos de gulie
Pulpele le taiem bucati ,le spalam apoi le punem in tigaia dry cooker,pana se fragezesc. Intre timp curatam gulia o dam pe razatoarea cu ochiuri mari apoi o punem in craticioara cu putina apa,sa fiarba(cam 30-35 min) Faina o punem intr-o farfurioara cu putina apa rece si amestecam usor pana...
Mazare noua cu coaste
Mazarea am spalat-o si am pus-o la fiert. Coastele le-am prajit la tigaia dry cooker,cand au fost gata le-am scos pe o farfurioara,apoi am mai pus un strop de ulei si am adaugat ceapa taiata marunt.Am acoperit cu capacul si din cand in cand am miscat tigaia pt a se cali ceapa uniform. Cand...
Mancare de fasole verde cu carne de porc
Rupem coditele la fasole,o spalam si o punem la fiert. Carnea o taiem bucati si o punem sa o prajim.Dupa ce carnea este prajita o scoatem si tot in acel ulei vom pune ceapa taiat marunt. Cand fasolea este fiarta o scoatem pe o farfurioara si o lasam putin sa se raceasca,apoi o taim. Dupa...
Snitele din piept de pui
Pieptul il spalam si ii rupem pielea,apoi taiem fasii,fasii dupa os. Fasiile rezultate le batem :)))cu un ciocan pt snitele. Spargem ouale intr-o farfurioara unde punem si sarea,piperul si faina pana devine o compozitie consistenta. O data facuta compozitia luam bucatile batute...
Pulpe pane
Pulpele le parlim ,le spalam,le taiem ,apoi le crestam in mai multe locuri. Ouale le spargem intr-o farfurie peste care vom pune piperul si sarea si le batem bine. Pesmetul il punem si pe el intr-o farfurioara. Punem uleiul in tigaie pt a se incinge.Cat ulei trebuie nu stiu sa va zic...
Tochitura
Punem maruntaiele la fiert timp de 15min. Dupa cele 15 min aruncam acea apa si punem alta,lasam sa fiarba. Cand maruntaiele sunt fierte le scoatem,le lasam putin sa se raceasca,apoi le taiem cubulete. Curatam ceapa,o taiem si o punem la calit impreuna cu morcovul,amestecam usor din...
Ardei umpluti
Taiem codita la ardei, ii curatam bine in interior de seminte, ii spalam si-i lasam sa se scurga bine. Intre timp punem carnea intr-un vas,spalam bine orezul,apoi il adaugam peste carne impreuna cu ouale,ceapa taiata marunt,cimbrul,piperul si patrunjelul taiat marunt.Amestecam totul bine....
Pui cu cartofi la vas de yena
Cartofii ii curatam si-i taiem in patru si-i punem in vas. Puiul il spalam bine si-l punem in vas peste cartofi. Usturoiul il curatam si-l taiem marunt,apoi il punem intr-un castronel si tot aici punem si condimentele impreuna cu uleiul,bulionul de ardei si vinul, le amestecam bine dupa...
Limba cu masline
Limba o spalam bine si o punem in apa fiarta timp de 30min,dupa care aruncam apa si punem din nou la fiert pana ce se fierbe.Cand furculita intra usor inseamna ca este fiarta. Curatam limba si o taiem. Ceapa o curatam si o taiem marunt, dupa care o punem sa se caleasca. Cand ceapa a devenit...
Placinta cu carne si ciuperci
Ciupercile le curatam ,le spalam si le taiem felii. Ceapa o curatam,o taiem marunt si o calim. Carnea o punem intr-un vas iar peste ea adaugam ceapa calita,3oua,delikatul,piperul,cimbrul si mararul taiat marunt.Amestecam toata compozitia. Celelalte 3 oua le punem intr-o farfurioara si le...
Sarmalute de porc in frunze noi
Oparim frunzele de vita in apa,apoi le scoatem si le lasam sa se scurga bine. Intre timp taiem ceapa marunt si o calim. Punem carnea intr-un vas apoi punem ceapa,orezul spalat bine,cimbrul si restul condimentelor mai putin borsul,apoi cu mana amestecam. Impachetam carnea in frunze apoi...
Varza cu carnati" Crenguta"
Varza o taiem marunt,apoi o frecam cu sare dupa care o punem intr-o oala cu putina apa sa fiarba, intorcand-o din cand in cand(acoperim cu un capac). Intre timp carnatul il taiem bucati si-l prajim. Dupa ce scoatem carnatii tot in acelasi ulei punem ceapa taiata marunt,o lasam pana devine...
Chiftelute marinate
Ceapa taiata marunt impreuna cu usturoiul le-am calit,apoi am adaugat o lingura de bulion de ardei si sucul de rosii amestecand usor.Cand sosul a inceput sa fiarba am pus faina amestecand rapid si punand repede apa pt a nu se face cocoloase. Am adaugat chiftelutele si am pus apa cat sa...
Pilaf de gaina de tara
Am pus copanele si pieptul la fiert. Cand carnea a fost fiarta am scos din oala pt a masura zeama(3cani)daca e nevoie mai adaugam apa. Odata masurata zeama punem orezul spalat bine impreuna cu ceapa taiata jullienne,morcovul taiat cubulete si delikatul,acoperim cu un capac si lasam sa...
Sarmalute in frunze de varza
Carnea tocata o punem intr-un lighenas iar peste ea punem condimentele,ouale,patrunjelul si orezul spalat si amestecam. Varza o desfacem foaie cu foaie,le taiem nervurile si formam sarmalutele(le rulam). Miezul de varza il taiem marunt si-l asezam pe fundul oalei apoi asezam una cate una...
Pulpe de pui cu cartofi noi la celofan
Pulpele le-am parlit, apoi le-am taiat in 2. Cartofii i-am pus in apa si i-am curatat. Am pus cartofii taiati cuburi, condimentele si sucul de rosii in celofan,apoi am legat cu o ata, dar nu strans (daca legam strans cand punem la cuptor pocneste,trebuie sa lasam sa iasa aerul). Cand...
Chiftelute de vita
Carne am pus-o intr-un lighenas iar peste ea am adaugat ouale,cimbrul,piperul,busuiocul,sarea,usturoiul zdrobit,cartofii(da-ti pe razatoarea cu ochiuri mici,dupa care i-am strans in pumni pt a se scurge zeama) si patrunjelul taiat marunt. Am amestecat totul apoi am luat carne in mana si am...
Mancare de cartofi cu carnati
Am taiat carnatii rondele si i-am prajit pe o parte si pe alta.Cand carnatii au fost gata i-am scos si am pus ceapa taiata marunt. Cand ceapa a devenit aurie am pus cartofii,morcovul taiat rondele si apa cat sa acopere si tot acum am pus si sare. Cand cartofii au fost fierti am adaugat...
Rasol din cap de porc
Capul il taiem in bucati apoi il punem intr-o oala cu apa peste care adaugam toate condimentele mentionate mai sus. Lasam sa fiarba pana ce carnea se desprinde de pe oase. Scoatem carnea intr-un lighenas si adunam fiecare oscior. Se poate servi cu usturoi sau cu hrean(eu nu am avut...
Varza noua cu sunculita taraneasca
Varza am taiat-o apoi am amestecat-o bine cu sare. Sunculita am taiat-o fasii si am prajit-o putin,cand au fost gata le-am scos intr-o farfurioara si tot aici am calit ceapa,usturoiul si morcovul.Cand au fost gata am adaugat varza,delikatul,fasiile de sunculita si 2cani de apa. Cand varza a...