Paste fara gluten, cu ciuperci si ardei tricolor

de Merisor in Penne, 2 Mar 2016 | 3460 vizualizari

 

Din cand in cand mai preparam si cate o mancare cu paste, mai ales cand se cere ceva rapid.
Oricum ies bune ca putem jongla cu ingredientele care le insotesc si obtinem gustul pe care il dorim.
 

 

INGREDIENTE

  • 250 g paste- penne, fara gluten
  • apa
  • sare
  • 100 g unt(65%)
  • 3-4 frunze de busuioc
  • 2 catei de usturoi
  • Pentru sos:
  • 250 g ciuperci champignon albe
  • 250 g ciuperci champignon brune
  • 1 ceapa
  • ardei tricolor
  • 2 catei de usturoi
  • putin ghimbir ras
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 50 g unt
  • 1 lingura ulei de masline
  • 50 ml lapte de cocos
  • 4-5 frunze de busuioc
  • 2-3 fire de patrunjel verde
  • 1-2 fire de marar
  • 50 g parmezan
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste fara gluten, cu ciuperci si ardei tricolor:

Punem apa la fiert cu o lingura de sare, iar cand atinge punctul de fierbere, adaugam pastele si le lasam sa fiarba pana sunt usor patrunse.

Nu le fierbem de tot, doar cat sa se patrunda usor.

Le scurgem de apa in care au fiert si le trecem prin untul topit si aromatizat cu usturoi si frunze de busuioc.

Le invartim de doua trei ori in unt, apoi le lasam sa se tempereze.

Pentru sos, calim ceapa tocata solzisori impreuna cu usturoiul zdrobit, in unt si ulei de masline, pana cand devine sticloasa, apoi adaugam o lingurita de zahar, pentru a se carameliza usor.

Adaugam ciupercile si le lasam la foc mediu spre maxim, amestecandu-le din cand in cand cu o spatula, sa se patrunda uniform.

Le lasam pe foc aproximativ 15-20 de minute, dupa care adaugam ardeiul tricolor taiat julien si il amestecam usor printre ciuperci.

Cand si ardeiul incepe sa se patrunda usor, adaugam laptele de cocos, apoi frunzele de busuioc si ghimbirul ras, potrivim gustul cu sare si mai lasam sosul pe foc 5-6 minute, pentru 2-3 clocote, nu mai mult.

Servim pastele cu acest sos si le decoram cu fulgi de parmezan, putin patrunjel verde si foarte putin marar verde.

Sa va fie de folos!

TIPS-URI

1

La prepararea ciupercilor, nu trebuie sa adaugam sare de la inceput, pentru a nu iesi prea zemoase. Sarea ajuta ciupercile sa isi lase tot sucul in timpul prepararii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste fara gluten, cu ciuperci si ardei tricolor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Penne cu spuma de praz si smantana