Din cand in cand mai preparam si cate o mancare cu paste, mai ales cand se cere ceva rapid.
Oricum ies bune ca putem jongla cu ingredientele care le insotesc si obtinem gustul pe care il dorim.
Punem apa la fiert cu o lingura de sare, iar cand atinge punctul de fierbere, adaugam pastele si le lasam sa fiarba pana sunt usor patrunse.
Nu le fierbem de tot, doar cat sa se patrunda usor.
Le scurgem de apa in care au fiert si le trecem prin untul topit si aromatizat cu usturoi si frunze de busuioc.
Le invartim de doua trei ori in unt, apoi le lasam sa se tempereze.
Pentru sos, calim ceapa tocata solzisori impreuna cu usturoiul zdrobit, in unt si ulei de masline, pana cand devine sticloasa, apoi adaugam o lingurita de zahar, pentru a se carameliza usor.
Adaugam ciupercile si le lasam la foc mediu spre maxim, amestecandu-le din cand in cand cu o spatula, sa se patrunda uniform.
Le lasam pe foc aproximativ 15-20 de minute, dupa care adaugam ardeiul tricolor taiat julien si il amestecam usor printre ciuperci.
Cand si ardeiul incepe sa se patrunda usor, adaugam laptele de cocos, apoi frunzele de busuioc si ghimbirul ras, potrivim gustul cu sare si mai lasam sosul pe foc 5-6 minute, pentru 2-3 clocote, nu mai mult.
Servim pastele cu acest sos si le decoram cu fulgi de parmezan, putin patrunjel verde si foarte putin marar verde.
Sa va fie de folos!
1
La prepararea ciupercilor, nu trebuie sa adaugam sare de la inceput, pentru a nu iesi prea zemoase. Sarea ajuta ciupercile sa isi lase tot sucul in timpul prepararii.