Ce poate fi mai gustos, decat un mic dejun sanatos si aspectuos?
Cu ajutorul spaghetelor fara gluten, de la Schar, am incropit acest mic dejun copios: oua ochiuri, in cuib de spaghete fara gluten, cu care mi-am incantat baietii de la prima ora.
Fierbem spaghetele in apa clocotita cu sare pana cand sunt bine patrunse, apoi le scurgem, dar nu le trecem prin jet de apa rece.
Ungem cu unt, din belsug, niste forme de minitarte si asezam spaghetele in ele.
Punem cate incap si le facem o adancitura la mijloc.
Presaram din loc in loc frunze proaspete de busuioc, apoi asezam la mijlocul lor, fasii de ardei gras si bucati de carne, apoi presaram putin praf de ghimbir si spargem cate un ou, deasupra.
Dam formele la cuptorul incins pentru 15 minute, la 180 de grade, sau pana cand oul este bine preparat, iar catre final, adaugam pe margini si cascavalul ras si parmezanul.
Sunt tare bune si de efect aceste oua ochiuri, in cuib de spaghete fara gluten!
1
Inainte de a se scoate cuiburile de spaghete din forme, trebuie lasate sa se tempereze cateva minute.
2
Eu nu am mai dispus de acest timp si abia am apucat sa fac pozele de final, pentru ca se grabeau baietii si le-au devorat rapid. :))))