Iahnie de fasole rosie la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

de Merisor in Slow Cooker, 16 Mar 2016 | 6570 vizualizari

 

Este prima dată când prepar fasole roșie și pot spune că diferă puțin la gust față de cea albă, parcă e mai dulceagă, sau cel puțin așa mi s-a părut mie.
Am preparat-o la slow cooker Crock-Pot, prietenul meu de nădejde în bucătărie.
 

 

INGREDIENTE

  • 400 g fasole roșie, boabe
  • 1 ceapă albă
  • 1 ceapă roșie
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 1 rădăcină păstârnac
  • 1 ardei gras
  • 1 linguriță sare de mare
  • 100 ml ulei
  • 200 g pastă de roșii
  • un praf cimbru
  • un praf piper
  • 2 foi dafin
  • 1 căpățână usturoi
  • 2 frunze busuioc
  • mărar
  • pătrunjel
  • apă
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole rosie la slow cooker Crock-Pot 4,7 L:

Punem fasolea bine spălată, în apă rece (cantitate dublă față de fasole) și o lăsăm la frigider de seara până dimineața pentru a se hidrata și a reduce timpul de fierbere.

A doua zi scurgem apa, clătim fasolea și o fierbem pe aragaz într-o apă, până  clocotește de două ori.

O scurgem din nou, o clătim și o punem în vasul aparatului slow cooker Crock-Pot 4,7 L.

Curățăm și tocăm legumele în cuburi și le adăugăm peste fasole, apoi completăm cu apă cât să fie vasul umplut 3/4 din capacitatea sa.

Adăugăm și puțină sare, acoperim vasul cu capacul din dotare, conectăm aparatul la sursa de curent, și setăm modul high pentru 4 ore.

Cu 30 de minute înainte de expirarea timpului, punem uleiul la încins, într-un vas, pe foc și adăugăm pasta de roșii, frunze rupte de busuioc, piper și cimbru.

Lăsăm sosul la foc încet 6-7 minute, pentru a se întrepătrunde aromele, apoi îl adăugăm peste fasolea din vas, numai dacă boabele sunt pătrunse bine.

Adăugăm și usturoiul curățat și presat, precum și foile de dafin.

Gustăm iahnia și o potrivim de sare și de condimente, dacă mai este cazul.

După expirarea timpului, deconectăm aparatul de la sursa de curent și adăugăm pătrunjelul și mărarul, tocate mărunt. 

Să vă fie de folos!

TIPS-URI

1

Dacă boabele de fasole nu s-au hidratat bine cât timp au fost ținute în apă, este un semn că fasolea va fierbe greu, adică necesită timp îndelungat.

2

Pentru a scurta timpul de preparare, se va adăuga în prima apă în care fierbem fasolea și un vârf de cuțit cu bicarbonat de sodiu. Acesta are rolul de a înmuia boabele de fasole.

3

Pentru a evita senzația de balonare, după ce consumăm fasolea, în timpul fierberii acesteia se poate adăuga și un cartof curățat și tăiat în cuburi sau o linguriță de zahăr.

4

Servim iahnia de fasole roșie alături de murături și pâine prăjită.

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole rosie la slow cooker Crock-Pot 4,7 L" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulada picanta la slow cooker Crock-Pot