Ciorba dulce-picanta cu ardei copt la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

de Merisor in Slow Cooker, 13 Mar 2016 | 3993 vizualizari

 

Această ciorbă dulce-picantă cu ardei copt, face parte din categoria mâncărurilor de post și este preparată la aparatul de gatit la temperaturi reduse slow cooker Crock-Pot.
Aparatul slow cooker Crock-Pot prepară mâncărurile încet așa încât ingredientele folosite iși păstrează gustul și aroma.
 

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapă galbenă
  • 1 ceapă roșie
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 1 rădăcină păstârnac
  • 3-4 ardei copți(capia și gogoșari)
  • 1 ceșcuță orez
  • 1 ceșcuță mazăre congelată
  • 50 ml ulei de măsline
  • 150 g roșii cu zarzavat pentru ciorbe
  • 3 frunze busuioc
  • un praf cimbru
  • 1 foaie dafin
  • 1 cațel de usturoi
  • 1 ardei iute
  • sare după gust
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba dulce-picanta cu ardei copt la slow cooker Crock-Pot 4,7 L:

Curățăm legumele, le tocăm în cuburi și le punem în vasul aparatului Crock-Pot slow cooker 4,7 L Digital.

Adăugăm și mazarea congelată și orezul, apoi completăm cu apă cât să umplem 3/4 din capacitatatea vasului.

Adăugăm și o linguriță de sare, acoperim vasul cu capacul din dotare și conectăm aparatul la sursa de tensiune.

Selectăm modul Slow pentru 4 ore.

 Cu 30 de minute înainte de expirarea timpului, punem uleiul de masline intr-o tigaie, pe foc, împreuă cu un cățel de usturoi strivit și frunzele de busuioc rupte.

Adăugăm roșiile pentru ciorbă, o foaie de dafin și un praf de cimbru și le amestecăm bine pe foc până se întrepatrund aromele, 5-6 minute, apoi scoatem foaia de dafin și adaugăm acest sos în ciorba din vas, amestecandu-l bine printre restul ingredientelor.

La final, după deconectarea aparatului de la sursa de tensiune, adăugăm pătrunjelul verde tocat mărunt și rondele de ardei iute.

Este foarte gustoasă această ciorbă dulce-picantă cu ardei copt, iar dacă se dorește și ușor acrișoară, se poate potrivi gustul cu zeama de lămâie sau oțet, în timpul servirii.

Avantajul gătirii la acest aparat, pe langă cel de  a-și păstra gustul ingredientele folosite, mai este și acela ca își va face treaba  nesupravegheat, timp în care noi ne putem vedea de alte indeletniciri, putem să mergem la piață, în vizită, sau chiar la muncă, iar când venim acasă, găsim mâncarea gata preparată, poate doar sa o mai asezonăm cu câte ceva, după gust.

Sper să vă fie de folos rețeta mea de ciorbă dulce-picantă cu ardei copt!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba dulce-picanta cu ardei copt la slow cooker Crock-Pot 4,7 L" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancare de post cu naut, legume, prune si fidea la slow cooker Crock-Pot