Această ciorbă dulce-picantă cu ardei copt, face parte din categoria mâncărurilor de post și este preparată la aparatul de gatit la temperaturi reduse slow cooker Crock-Pot.
Aparatul slow cooker Crock-Pot prepară mâncărurile încet așa încât ingredientele folosite iși păstrează gustul și aroma.
Curățăm legumele, le tocăm în cuburi și le punem în vasul aparatului Crock-Pot slow cooker 4,7 L Digital.
Adăugăm și mazarea congelată și orezul, apoi completăm cu apă cât să umplem 3/4 din capacitatatea vasului.
Adăugăm și o linguriță de sare, acoperim vasul cu capacul din dotare și conectăm aparatul la sursa de tensiune.
Selectăm modul Slow pentru 4 ore.
Cu 30 de minute înainte de expirarea timpului, punem uleiul de masline intr-o tigaie, pe foc, împreuă cu un cățel de usturoi strivit și frunzele de busuioc rupte.
Adăugăm roșiile pentru ciorbă, o foaie de dafin și un praf de cimbru și le amestecăm bine pe foc până se întrepatrund aromele, 5-6 minute, apoi scoatem foaia de dafin și adaugăm acest sos în ciorba din vas, amestecandu-l bine printre restul ingredientelor.
La final, după deconectarea aparatului de la sursa de tensiune, adăugăm pătrunjelul verde tocat mărunt și rondele de ardei iute.
Este foarte gustoasă această ciorbă dulce-picantă cu ardei copt, iar dacă se dorește și ușor acrișoară, se poate potrivi gustul cu zeama de lămâie sau oțet, în timpul servirii.
Avantajul gătirii la acest aparat, pe langă cel de a-și păstra gustul ingredientele folosite, mai este și acela ca își va face treaba nesupravegheat, timp în care noi ne putem vedea de alte indeletniciri, putem să mergem la piață, în vizită, sau chiar la muncă, iar când venim acasă, găsim mâncarea gata preparată, poate doar sa o mai asezonăm cu câte ceva, după gust.
Sper să vă fie de folos rețeta mea de ciorbă dulce-picantă cu ardei copt!