Am vazut aceasta reteta la un bucataras dragalas - Mihaela63 si am zis ca trebuie incercata neaparat.
Ne plac snitelele tare mult, cred ca nu e saptamana in care sa nu fac, cel putin odata si imi place sa diversific compozitia de oua prin care le trec.
Pot sa spun ca ne-a placut si aceasta varianta si nu a mai fost nevoie sa prepar si garnitura de cartofi la ele.
Multzu, Mihaela, pentru inspiratie!
De la inceput vreau sa mentionez ca am incercat doua variante de preparare a acestor snitele.
Adica o parte din snitele le-am preparat la cuptor si o parte le-am prajit.
Ce-i drept, sunt mai gustoase cele prajite, dar sunt mai sanatoase cele de la cuptor.
Deci, batem fileurile de carne bine, cu ciocanul de snitele, apoi le condimentam cu sare si piper si le lasam la odihnit 5-6 minute, pentru a patrunde sarea usor in ele.
Curatam cartofii, ii spalam si ii dam pe razatoarea mare, apoi ii scurgem usor si ii amestecam cu ouale, sare, piper, faina si pesmetul.
Punem la inceput faina, apoi completam cu pesmetul, pana obtinem o compozitie omogena.
Luam cate o bucata de carne in mana si asezam peste ea din compozitia de cartofi si pe o parte si pe cealalta, asa incat sa o acoperim bine.
Asezam apoi snitelul astfel format, in tava de aragaz, tapetata cu hartie de copt.
Procedam la fel si cu restul snitelelor, pana cand se umple tava.
Le stropim apoi, usor, cu ulei de masline si dam tava la cuptor pentru 35-40 de minute, la 180 de grade, sau in functie de cuptorul fiecaruia, pana cand se rumenesc.
In ultimele 5 minute, adaugam deasupra lor si cascavalul ras, pentru a se gratina frumos.
Restul snitelelor le prajim in ulei incins, intorcandu-le de pe o parte pe cealalta.
Eu am folosit ulei de palmier, este mai rezistent la prajire si mai sanatos.
1
In compozitia de cartofi se poate adauga si cascaval ras, sau parmezan.
2
As recomanda sa nu se scurga cartofii de tot, de sucul lor, pentru a nu iesi crusta prea uscata.