Varza este una din mâncărurile mele preferate, indiferent de modul de preparare.
Azi am preparat-o de post, cu sos de ardei copt, la slow cooker-ul Crock-Pot.
Tocăm varza mai grosier și o frecăm cu puțină sare.
Punem uleiul într-un vas pe foc, la încins și călim ceapa tocată solzișori, dar nu definitiv, pentru a nu obține acel gust intens de ceapă calită.
O lăsăm până începe să devină sticloasă și adăugăm ardeii copți trecuți prin blender, pasta de ardei și pasta de roșii.
Lăsăm sosul 5 minute pe foc, îl asezonăm cu cimbru, piper și foile de dafin, apoi adăugăm varza și o amestecăm cu sosul.
O lăsăm 5 minute pe foc, apoi o transferăm în vasul aparatului slow cooker Crock-Pot 4,7 L Digital.
Acoperim vasul cu capacul din dotare, conectăm aparatul la sursa de curent și setăm modul de preparare High, pentru 4 ore.
După expirarea timpului, deconectăm aparatul de la sursa de curent și adăugăm mărarul tocat mărunt peste varza cu sos de ardei copt.
Este foarte bună, alături de mămăliguță și ardei iute!
Opțional se poate acri cu zeamă de lămâie, la mine nu a fost cazul, pentru ca a fost ușor acrișoară.
Să vă fie de folos!
1
Foile de dafin nu trebuie lăsate să se prepare mult, pentru că devin amare, se vor înlătura când transferăm varza în vasul Crock-Pot-ului.