Rețeta aceasta de budincă de mere cu aromă de migdale și scorțișoară, face parte din categoria deserturilor de post, pentru că tot se apropie postul și un amanunt interesant este acela că am preparat-o la aparatul de gatit Crock-Pot slow cooker 4,7 L Digital.
Merele rase le amestecăm mai întâi cu zaharul, apoi cu uleiul și apa minerală.
Trebuie sa menționez ca eu am avut mere rase la borcan, preparate de toamna.
Adaugăm treptat făina amestecată cu praful de copt și un praf de sare, esența de migdale și scorțisoara, iar la final completăm cu pesmet, până obținem o compoziție mai groasă.
Ungem cu puțin ulei pereții interiori ai vasului ceramic al aparatului slow cooker Crock-Pot și presărăm zahăr, apoi adaugăm compoziția de budincă.
Conectăm aparatul la sursa de tensiune și setăm modul de preparare Slow, pentru 2 ore și 30 de minute.
Budinca se va coace incet, dar sigur, iar noi ne putem vedea de alte indeletniciri.
Pentru o siguranța a coacerii uniforme, învârtim vasul crock potului din când în când și eventual mai ștergem capacul de aburii care se formează.
Eu am făcut aceste artificii de două ori de-a lungul timpului de preparare.
Dupa expirarea timpului, deconectăm aparatul de la sursa de tensiune și mai lasăm budinca 15-20 de minute în vas, apoi o răsturnăm pe platou și o decorăm cu nuci sau migdale și zahăr tos.
Pot să vă spun ca a ieșit o budincă de mere cu aromă de migdale și scorțișoară foarte gustoasă, mai ales pentru că a fost preparată încet și acoperită, iar aromele s-au păstrat foarte bine.
Sper să vă placă rețeta mea de budincă de mere cu aromă de migdale și scorțișoară și să vă fie de folos!
1
Timpul de preparare se mai poate prelungi dacă budinca nu este bine rumenită.
2
Trebuie sa fie ușor racită înainte de a o secționa.