Este o ciorbă de post, ușor acrișoară, cu gust intens de legume, datorită modului de preparare, adică la slow cooker Crock-Pot.
Curațăm și spălăm legumele, le tocăm în cuburi și le adăugăm în vasul aparatului de gătit la temperaturi reduse Crock-Pot.
Adăugăm peste ele apă clocotită în care am dizolvat puțină sare, așa încât vasul să se umple cam trei sferturi.
Acoperim vasul aparatului Crock-Pot slow cooker 4,7 L Digital cu capacul, conectăm aparatul la sursa de curent și setăm modul de preparare High, pentru 3 ore.
Roșiile pentru ciorbă, le fierbem pe foc cu uleiul și câteva frunze de busuioc, pentru o aromă mai intensă și le adăugăm la ciorbă atunci când legumele sunt bine fierte.
Ridicăm capacul vasului și încercăm legumele.
Eu le-am adăugat la ciorbă cu 15 minute înainte de expirarea timpului, apoi am mai prelungit timpul de fierbere cu încă 15 minute.
Odată cu roșiile, am adăugat și puțin cimbru și tarhon.
La final, după ce deconectăm aparatul de la sursa de curent, adăugăm patrunjelul verde, tocat mărunt.
Ciorba mea de fasole verde și dovlecei, a iesit ușor acrișoară datorită roșiilor și tarhonului, dar se mai poate acri și în timpul servirii cu zeamă de lămâie, oțetul nu este recomandat în post.
Să vă fie de folos!