mena29

1

Bucataras
incepator

Sibiu

Bucataras din 23.03.2010

RETETE122
PRIETENI293
Retete

Pişcacios

In Salate la 17 Noi 2011

Spalam gogoşarii şi ardeiul iute,curăţam ceapa şi o spalăm. Le taiem toate julien şi le punem intr-o cratiţă,adăugăm oţetul,zaharul şi sarea.Punem cratiţa pe aragaz,la foc potrivit. Din momentul in care a început sa fiarba,lasam pe foc inca 20 de minute. Punem salata...

Saleuri Gaby

In Prajituri la 14 Noi 2011

Amestecam toate ingredientele si framantam bine aluatul dupa care,infasurat intr-o folie de plastic,il lasam 1 ora la frigider sa se odihneasca. Scoatem aluatul din frigider,il intindem pe un blat de lemn si taim bastonase pe care le ungem mai apoi cu ou ,presaram la alegere chimen,susn saumac...

Prajitura cu menta si ciocolata by Laura Adamache

In Prajituri la 14 Noi 2011

Am amestecat intr-un castron toate ingredientele uscate si in alt vas pe cele umede dupa care le-am amestecat pe toate.Rezulta un aluat de consistenta fluida. Ciocolata o taiem cu un cutit in fulgi destul de mari.Tapetam tava cu hartie de copt pe care o udam si o stoarcem bine inainte.Punem...

Budinca cu branza proaspata de vaci

In Dulciuri la 6 Aug 2011

Am mixat albusurile,cand au fost tari am adaugat zaharul treptat si vanilia.Separat am amestecat cele doua plicuri de budinca cu sarea,galbenusurile,coaja de lamaie, branza de vac i ,laptele si praful de copt dupa care am adaugat albusul batut spuma.Am uns cu unt un vas termorezistent,am...

Peste la cuptor cu sos tomat

In Peste la 6 Aug 2011

Am curatat pestele ,cu gandul la ce  Peste la cuptor cu sos tomat va iesi, l-am spalat bine dupa cre l-am tamponat bine cu un servetel de bucatarie.Am curatat ceapa,am tocat-o mai mare si am calit-o foarte putin intr-o llingura de ulei.Am pus ceapa intr-un vas termorezistent,deasupra am...

Pandispan cu prune

In Prajituri la 6 Aug 2011

Am separat albusurile de galbenuse.Am mixat bine albusurile dupa care am adaugat treptat zaharul si vanilia.Am adaugat galbenusurile amestecate cu lapte si cu ulei peste spuma de albus si am amestecat usor.Am adaugat faina cernuta si praful de copt.In tava tapetata cu hartie de copt am pus...

Aripioare de pui picante

In Pui la 11 Iun 2011

Spalam si curatam bine aripioarele,le uscam cu servete de bucatarie si le prajim scurt pe o parte si pe cealalta in tigaie intr-o lingura de ulei. Separat amestecam sosul de chilli,cel de ardei iute,curry,sosul de soia,sarea si piperul.Scufundam aripioarele in acest amestec si lasam cam 15...

Friptura de miel

In Oaie la 11 Iun 2011

Spalam bine pulpa de miel si o zvantam cu servetele de bucatarie. Cu un cutit cu varf ascutit formam mici buzunarase in care introducem cate un catel de usturoi. Prajim pulpa intr-o tigaie in care am pus o lingura ulei de masline,pe toate partile,o punem intr-un vas termorezistent,ungem cu...

Cozonac cu rahat

In Dulciuri la 11 Iun 2011

Cernem faina,batem ouale intregi cu zaharul si sarea. Incalzim laptele cu vanilia si coaja de lamaie. Dizolvam drojdia in cele 4-5 linguri de lapte caldut. Frecam margarina spuma. Facem o adancitura in faina,punem drojdia dospita,laptele caldut,ouale si margarina si framantam foarte...

Pateu din ficat de pui (by gaby)

In Pui la 11 Iun 2011

Am spalat ficatul si l-am zvantat  dupa care l-am pus la prajit in putin unt,am adaugat cca 150 ml apa si l-am lasat sa fiarba  cu capac aproximativ 10 minute. Am adaugat ceapa taiata in patru,usturoiul,vinul si am lasat sa fiarba inca vreo 10 min, dar de aceasta data fara capac,dupa...

Tort Inimioara

In Torturi la 17 Feb 2011

Separam albusul de galbenus,mixam bine albusurile dupa care adaugam pe rand cele 5 linguri de apa si sarea.Galbenusurile le amestecam usor cu spuma,adaugam faina cernuta,cacaua ,esenta de rom si vanilia.Tapetam forma de tort cu margarina si cu faina,punem compozitia in tava coacem in cuptorul...

Rulouri cu frisca

In Dulciuri la 17 Feb 2011

Am dezghetat aluatul,am intins cele doua foi si le-am taiat fasii.Am uns cu grasime si am tapetat cu faina,formele pentru rulouri,am infasurat cate o fasie pe fiecare forma,am pus formele in tava tapetata cu hartie de copt si le-am uns cu ou , am copt rulourile 35 min. in cuptorul...

Krem a la krem- by Miha

In Prajituri la 22 Ian 2011

Separam galbenusurile de albusuri.Intr-un castron mixam bine albusurile,adaugam pe rand cate o lingura de zahar pana incorporam tot zaharul dupa care adaugam cate un galbenus si amestecam usor.La sfarsit adaugam plicul de Creme Ole de ciocolata si amestecam.Folosim o tava de 20cm/30cm pe care o...

Rulada pentru MAMA

In Prajituri la 12 Ian 2011

Pentru blat: -separam galbenusurile de albusuri,mixam bine albusurile intr-un bol.Cand acesta este tare,adaugam pe rand cate o lingura de zahar mixand in continuare.Separat amestecam galbenusurile cu sarea si cu ulei dupa care le incorporam in albus.Adaugam faina cernuta,cacaoa si esenta de...

Spanac cu OUA si CARNATI :)))

In Mancaruri de legume la 12 Ian 2011

Intr-o cratita punem uleiul sa se incalzeasca,adaugam faina pe care o rumenim foooarte usor dupa care adaugam spanacul decongelat. Amestecam energic si stingem cu laptele rece. Aducem spanacul la fierbere amestecand continuu sa nu se prinda pe fundul vasului,adaugam sare dupa gust si usturoiul...

Ciorba de pui

In Ciorbe la 10 Ian 2011

Curatam toate zarzavaturile,le spalam si le taiem marunt.Mai intai punem la fiert morcovul,ceapa si telina.Cind morcovul e fiert pe jumatate adaugam pieptul de pui spalat si taiat in bucati mai mici si ardeiul si rosia taiate cubulete,augam sare dupa gust si lasam sa fiarba.Cand sunt toate fierte...

Tortulet cu crema de ciocolata

In Torturi la 10 Ian 2011

Am pregatit pandispanul astfel:-am mixat galbenusurile bine,am adaugat pe rand cele trei linguri de zahar.Separat am amestecat galbenusurile cu sarea si cu cele trei linguri de ulei dupa care le-am amestecat usor cu albusurile spuma.Am adaugat faina cernuta,vanilia,am tapetat o tava rotunda cu...

Rulou din piept de pui

In Pui la 10 Ian 2011

Am dezosat cei doi piepti de pui si fiecare piept de pui l-am impartit in doua, astfel au rezultat patru bucati piept pui pe care le-am feliat frumos, am pus pe un tocator cate un piept de pui pe care l-am acoperit cu o bucata de folie alimentara si l-am batut usor cu ciocanul de snitel. Am...

Inimioare de Craciun

In Dulciuri la 25 Dec 2010

Se framanta un aluat din faina,migdale;zahar,vanilie,unt si ou.Se infasoara in folie si se lasa o ora la frigider.Cuptorul se incinge la 170 grade.Pe planseta de lucru,pudrata cu faina se intinde o foaie de aluat din care se decupeaza inimioare.Coacem inimioarele in tava tapetata cu hartie de...

Nasturei cu gem de coacaze

In Dulciuri la 25 Dec 2010

Se amesteca faina impreuna cu alunele,zaharul tos si zaharul vanilat.Se adauga untul rece si galbenusul si se framanta bine.Aluatul obtinut se lasa la frigider o ora,infasurat in folie.Din aluat se formeaza bilute de 2 cm diametru.Se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt.Cu degetul se face...

Stelute glazurate

In Dulciuri la 25 Dec 2010

Amestecam bine toate ingredientele pana obtinem un aluat pe care il intindem pe planseta de lucru intr-o foaie potrivit de groasa.Cu ajutorul unei forme,decupam stelute pe care le coacem 20 min. la foc potrivit in cuptorul preincalzit.Decoram stelutele cu glazura de ciocolata.

Fursecuri cu vanilie

In Dulciuri la 25 Dec 2010

Se amesteca pe rand ingredientele de mai sus.Aluatul rezultat il vom lasa 1 ora la frigider dupa care formam bilute pe care le vom coace 15-20 minute in cuptorul preincalzit.Le putem orna dupa preferinta.Eu le-am ornat cu ciocolata menaj si cu bombonele pentru decor.

Biscuiti spritati cu mac

In Dulciuri la 25 Dec 2010

Frecam untul spumos,adaugam zaharu,ouale,sarea zaharul vanilat si coaja de lamaie.Amestecam bine si adaugam treptat laptele,faina cernuta si praful de copt pana vom obtine un aluat mai tare.Lasam aluatul la frigider o jumatate de ora dupa care cu ajutorul formei de spritat atasata la masina de...

Paleuri cu stafide

In Dulciuri la 25 Dec 2010

Frecam zaharul cu margarina pana devine cremos,adaugam ouale pe rand,vanilia,esenta de rom si amestecam bine.Adaugam stafidele,care au fost inmuiate in prealabil in lapte caldut.La sfarsit adaugam faina cernuta.Rezulta un aluat potrivit de moale.Pe tava tapetata cu hartie de copt punem gramajoare...

Fursecuri glazurate cu alune

In Dulciuri la 25 Dec 2010

Pregatim aluatul din toate ingredientele si-l lasam la frigider o ora.Pe o planseta presarata cu faina,inindem aluatul intr-o foaie nufoart grosa.Taiem rondele pe care le  coacemin tava tapetatta cu hartie e copt,20-25 minute,pina  devin mroni.Topimciocolta cu care glazurm rondelele si...

Floricele cu gem

In Dulciuri la 25 Dec 2010

Pregatim din toate ingredientele un aluat pe care il impachetam in folie alimentara si-l lasm la frigider o ora.Dupa o ora scoatem aluatul si pe planseta de lucru intindem o foaie din care decupam floricele.Coacem floricelele pe hartie de copt,15 min. la foc potrivit.Lipim cate doua floricele cu...

Bilute cu cacao

In Dulciuri la 25 Dec 2010

Pregatim un aluat din toate ingredientele din care formam bilute pe care le coacem in tava tapetata cu hartie de copt, 15-20 min. la 180 grade(depinde de cuptor).Intr-o craticioara radem ciocolata si o amestecam cu cele doua linguri de ulei.Tinem craticioara pe abur pana ciocolata devine...

Potcoave cu cacao

In Dulciuri la 25 Dec 2010

Se amesteca pe rand toate ingredientele si se framanta un aluat.Se formeaza potcoave si se coc in tava tapeteta cu hartie de copt 15 min. in cuptorul preincalzit,la 180-200 grade celsius.In acest timp pe abur pregatim glazura,radem ciocolata si adaugam cele doua linguri de ulei.Amestecem pina...

Placinta cu mar (de post)

In Prajituri la 13 Dec 2010

Amestecam toate ingredientele pentru aluat si-l lasam la frigider impachetat in folie,timp in care pregatim umplutura.Spalam merele si le curatam de coaja,le dam pe razatoarea mare,adaugam sucul de lamaie,zaharul,vanilia si scortisoara.Scoatem coca de la frigider,o impartim in doua si intindem...

Conopida cu sunca

In Aperitive / Garnituri la 7 Dec 2010

Desfacem conopida in buchetele,o spalam si o dam in clocot in apa cu sare cca.10 min. Se tapeteaza cu unt si pesmet un vas termorezistent. Intr-un castron amestecam ouale batute cu telul in prealabil,smantana,1 lingura pesmet,sarea,piperul si 3/4 din cascavalul ras. Se feliaza sunca si...

Afisate 61 - 90 din 122 retete    

Postari recente

publicat la 28.03.2017

Humus reteta cu ardei copt

publicat la 27.03.2017

Ciorba de fasole boabe

 
Retete preferate
Budinca Amaretto

Voturi:51

Royal Icing

Voturi:23

Toate retetele preferate
 
Camara Bucatarasilor

In cont 27

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]