Pariziene cu nutella

de Sim0na in Dulciuri, 14 Iul 2013 | 4194 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 260 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • ½ lingurita sare
  • 25 g drojdie proaspata
  • 50 g unt
  • 1 ou
  • 1 ou + 2 linguri lapte pentru uns
  • nutella
  • alune de padure tocate
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu nutella:

Faina am cernut-o intr-un castron. Drojdia am frecat-o cu 2 linguri de zahar, putin lapte caldut si 2 linguri faina, iar amestecul l-am pus in mijlocul fainii. Am lasat la crescut cca 15-20 minute. Cand aceasta a crescut am amestecat cu faina, am pus oul, untul topit, laptele caldut, zaharul si sarea. Am framantat cca 15 minute, pana ce aluatul a devenit elastic. L-am lasat la crescut cca 40-50 minute, intr-un castron acoperit cu folie alimentara si cu un prosop.

Cand aluatul si-a dublat volumul, l-am scos pe masa infainata, iar aluatul l-am impartit in 12 bilute egale. Fiecare bila am intins-o cu sucitorul, dandu-i  o forma ovala. Jumatate am crestat-o cu cutitul, iar pe cealalta jumatate am pus 1 lingura de nutella si ½ lingurita alune. Am indoit partea cu umplutura, presand mariginile ptr a nu iesi la copt, apoi am rulat. Am procedat la fel cu toate bilele. Rulourile le-am pus intr-o tava tapetata cu hartie de copt unsa cu ulei. Am uns fiecare rulou cu ou batut cu putin lapte si am dat tava la cuptorul preincalzit pentru 20-25 minute.

Au iesit delicioase!!!!  Si ptr ca s-au intamplat si incidente, nutella a iesit la cateva, data viitoare le voi sigila mai bine!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu nutella" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Sim0na 1

15.07.2013, 07:51

Multumesc, multumesc!

laura_n 1

15.07.2013, 17:58

astea sunt de revista
si o sa imi placa si nutella...in curand ))

roxana_simona 1

15.07.2013, 20:22

bune

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pariziene cu crema de ciocolata sau gem cu nuca