Am cumparat ieri 500 grame ficat de pui,cu gandul sa-l prajesc in tigaie,sa fac niste mujdei de usturoi si mamaliguta.Cand am ajuns acasa si am spus gastii ce planuri am...dezamagire totala.Stii ca numai tie-ti place ficatul,de ce ai cumparat,ce mancare-i aia ficat prajit etc.Aha,deci asa stau lucrurile...stati ca am eu grija sa mancati ficat.Am cautat repede reteta gabytei careia de mult i-am pus gand rau si am trecut la treaba.Va spun ca s-au lins pe degete.Multumesc gaby_d :*:*:*,a iesit foooarte bun!
Am facut foarte mici modificari.
Am spalat ficatul si l-am zvantat dupa care l-am pus la prajit in putin unt,am adaugat cca 150 ml apa si l-am lasat sa fiarba cu capac aproximativ 10 minute.
Am adaugat ceapa taiata in patru,usturoiul,vinul si am lasat sa fiarba inca vreo 10 min, dar de aceasta data fara capac,dupa care am oprit focul si am adaugat busuiocul,rozmarinul,boiaua,200 gr.unt si smantana.
Am amestecat bine si am bagat compozitia in blender.
Am pasat totul,am adaugat doar o lingura de aidon deoarece pasta nu era foarte moale si m-am gandit ca daca voi baga trei linguri se va ingrosa pea tare.
Am pus din nou compozitia pe foc si am amesecat pana s-a ingrosat,dupa care am lasat sa se raceasca.
Separat am fiert cei doi cartofi,curatati si i-am pasat bine ca pentru piure de cartofi.
Am mixat cele 150 gr.unt ramase,am adaugat cartoful si compozitia cu ficat.
Am mixat bine totul,am potrivit de sare si piper si gata.
Am pus pasta vreo doua ore la frigider dupa care am papat.
P.S.Bineinteles ca eu am probat si asa ne racit.
Multumesc frumos gabytule,a iesit foooarte bun,o sa-l mai fac.