Astazi va servesc cu prajitura, la ceas aniversar :). Astazi se implineste un an de la prima mea postare pe Bucataras si tocmai am ajuns la reteta cu numarul 300. Voi toti sunteti raspunzatori pentru aceasta dubla aniversara, pentru ca am venit pe acest site si nu am mai putut pleca :) Fiind o dubla aniversare, fiecare primeste 2 portii de prajitura :)))
Blatul: Mixam bine untul moale cu zaharul pana devine spuma. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si apoi le incorporam usor in crema de unt. Amestecam faina cu praful de copt si le cernem peste crema de unt si albus. Amestecam usor, cu miscari de jos in sus, pana se incorporeaza. La final adaugam nuca macinata, sucul si coaja rasa de lamaie si amestecam usor.
Turnam aluatul in tava (25x35 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor, la foc potrivit, pana se rumeneste usor deasupra.
Glazura: Mixam bine galbenusurile cu zaharul pudra. Intindem glazura pe blatul fierbinte. Lasam prajitura in cuptorul cald (focul sa fie stins) pana se usuca glazura (~10 minute).
Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca apoi scoatem prajitura din tava.
Crema: Mixam untul cu zaharul pana se topesc cristalele. Adaugam apoi cacaua si nuca macinata si omogenizam. La final adaugam esenta de rom si amestecam bine.
Intindem crema pe prajitura rece si nivelam. Deasupra presaram 50 g nuca macinata.
Portionam si putem servi.