Penrtu ca lui Marius,sotul meu, ii place foarte mult cozonacul si pentru ca maine sunt rusaliile,am hotarat sa fac doi cozonaci cu rahat.
Eu fac de cele mai multe ori cozonacul cu rahat deoarece acesta nu-i provoaca arsuri la stomac lui Marius.
Din punctul meu de vedere,cozonacul este un dulce foarte usor de facut.
Eu pun reteta pentru un cozonac.
Cernem faina,batem ouale intregi cu zaharul si sarea.
Incalzim laptele cu vanilia si coaja de lamaie.
Dizolvam drojdia in cele 4-5 linguri de lapte caldut.
Frecam margarina spuma.
Facem o adancitura in faina,punem drojdia dospita,laptele caldut,ouale si margarina si framantam foarte bine.Spre final adaugam uleiul si framantam pana cand aluatul se desprinde de pe mana.
Lasam aluatul acoperit la loc cald sa dospeasca cca 60-90 min.
Intindem o foaie cu mana,punem rahatul taiat cubulete si rulam dupa care punem in tava,ungem cu ou batut si mai lasam sa dospeasca 15 min. la loc cald,timp in care aprindem cuptorul.
Coacem la foc potrivit aproximativ 40-50 min.