Saleuri Gaby

de mena29 in Prajituri, 14 Noi 2011 | 12702 vizualizari

 

Se numesc "Saleuri Gaby" pentru ca am aceasta reteta de la o fosta colega de servici.Am reteta de vreo 15 ani.Multe dintre retetele mele de prajituri poarta numele persoanei care mi-a dat reteta.Asa stiam de unde am reteta si daca mi-a placut o mai repetam.:)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 300 gr margarina sau untura
  • 250 gr smantana
  • 1 ou
  • 1 lingurita sare
  • 1 plic praf de copt
  • inca 1 ou pentru uns
  • chimen susan
  • mac
  • 2 linguri parmezan sau cascaval ras pe razatoarea mica
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saleuri Gaby:

Amestecam toate ingredientele si framantam bine aluatul dupa care,infasurat intr-o folie de plastic,il lasam 1 ora la frigider sa se odihneasca.

Scoatem aluatul din frigider,il intindem pe un blat de lemn si taim bastonase pe care le ungem mai apoi cu ou ,presaram la alegere chimen,susn saumac si le presaram cu parmeza sau cascaval. Coacem saleurile in cuptorul preincalzit pana se rumenesc usor,cam 30 min la 180 grade C.

Le puteti servi cu bere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saleuri Gaby" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (118)

Cris2711 1

04.02.2012, 20:09

imi este tare dor,cand imi mai faci?

mena29 1

05.02.2012, 07:33

Poate cand vin de Paste vin cu ele gata facute

- Andreea - 1

09.12.2012, 15:21

Am trecut-o la favorite sa o incerc si eu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Saleuri cu multa branza si cascaval