Saleuri Gaby

de mena29 in Prajituri, 14 Noi 2011 | 12162 vizualizari

 

Se numesc "Saleuri Gaby" pentru ca am aceasta reteta de la o fosta colega de servici.Am reteta de vreo 15 ani.Multe dintre retetele mele de prajituri poarta numele persoanei care mi-a dat reteta.Asa stiam de unde am reteta si daca mi-a placut o mai repetam.:)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 300 gr margarina sau untura
  • 250 gr smantana
  • 1 ou
  • 1 lingurita sare
  • 1 plic praf de copt
  • inca 1 ou pentru uns
  • chimen susan
  • mac
  • 2 linguri parmezan sau cascaval ras pe razatoarea mica
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saleuri Gaby:

Amestecam toate ingredientele si framantam bine aluatul dupa care,infasurat intr-o folie de plastic,il lasam 1 ora la frigider sa se odihneasca.

Scoatem aluatul din frigider,il intindem pe un blat de lemn si taim bastonase pe care le ungem mai apoi cu ou ,presaram la alegere chimen,susn saumac si le presaram cu parmeza sau cascaval. Coacem saleurile in cuptorul preincalzit pana se rumenesc usor,cam 30 min la 180 grade C.

Le puteti servi cu bere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saleuri Gaby" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (118)

Cris2711 1

04.02.2012, 20:09

imi este tare dor,cand imi mai faci?

mena29 1

05.02.2012, 07:33

Poate cand vin de Paste vin cu ele gata facute

- Andreea - 1

09.12.2012, 15:21

Am trecut-o la favorite sa o incerc si eu

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Saleuri a la Bunica