publicat la 02.03.2014
publicat la 02.03.2014
publicat la 02.01.2014
Romica Jurca a zis de dimineață ceva despre tine. Cică azi ești în ceață. După amiază sunt posibile averse temporare pe strada ta. Noroc că spre seară răsare soarele.
Bucataras.ro
[email protected]
Compot cu corcoduse si caise
Corcodusele si caisele se spala cu apa rece. Caiselor se scot samburii si se vor pune intr-o oala pe trei sferturi plina cu fructe si apa sa depaseasca cu 10 cm fructele. Se lasa la fiert si in momentul cand incep a clocoti se adauga zaharul si se lasa inca 15 minute sa fiarba. De regula se...
Prajitura cu branza si aluat fraged
Se pregateste mai intai aluatul; intr-un vas se pune margarina moale la temperatura camerei.ouale,zaharul,laptele si la sfarsit faina amestecata cu praful de copt. Se obtine un aluat nu prea tare, dar nu se lipeste de mana, pe care il punem la frigider. Branza se amesteca cu toate...
Inghetata din pepene galben
Pepenele curatat se face pasta cu blenderul si se pune la frigider.Cele 2 galbenusuri se amesteca cu zahar, amidon si se desface cu lapte apoi se pune pe foc mic pana se face ca smantana fara sa clocoteasca.Se pune in apa rece ca sa se grabeasca racirea amestecand continuu.Smantana lichida...
Prajitura cu visine si branza
Intr-un vas pentru mixer se pun ouale si albusurile se bat energic cu un praf de sare se adauga zaharul si se bat in continuare apoi se pun pe rand;zaharul vanilat,uleiul,laptele,bicarbonatul,praful de copt si la sfarsit faina treptat.Intr-o tava se pune hartie de copt se pune compozitia in...
Inghetata de capsuni 2
Galbenusurile se pun intr-o cratita peste ele se pune amidonul si zaharul se amesteca bine sa nu faca cocoloase ajutandu-ne de un tel.Laptele se pune la fiert separat intr-un ibric si cand acesta a fiert se amesteca cu ouale si restul punandu-se apoi pe foc mic si se are grija sa nu clocoteasca...
Tort cu multe fructe
Biscuitii zdrobiti bine la robotul de bucatarie sau pur si simplu cum am procedat eu am zdrobit cu mana asa in pachetul sigilat si s-au facut tocmai buni. Margarina se topeste pe foc mic si se adauga biscuitii amestecand bine sa-i cuprinda pe toti. Intr-un platou intins se pune inelul pentru...
Mini guguluf
Se spala si se curata merele, apoi se dau prin razatoarea cu ochiuri mari. Se pune zaharul si se amesteca, la fel si mirodeniile. Separat faina se amesteca cu bicarbonatul, praful de copt si margarina. Peste faina se pun merele care au fost amestecate cu zaharul si toate ingredientele enumerate...
Amandine(mini)
In prima etapa se separa ouale.Faina,cacao si praful de copt se vor amesteca si se vor trece prin sita.Albusurile se bat bine cu un praf de sare adugandu-se apoi si zaharul si apa.Uleiul se amesteca separat intr-un castronel cu galbenusurile ca la maioneza.Peste albusuri se pun si galbenusurile...
Batoane cu nuca,seminte si cereale
Zaharul se pune intr-o cratita la topit la foc mediu sa nu se arda si cand este deja lichefiat se adauga mierea si cand se duce spuma se pot pune semintele amestecate intr-un castronel. Acum se amesteca bine ca sa se prajeasca un pic semintele. Intr-o tava mica se pune hartie de copt...
Inghetata de capsuni
In prima etapa se spala fructele se scurg pe hartie de bucatarie si se maruntesc cu pasatorul electric ca apoi sa fie depozitate in frigider. Acum se trece la pregatirea cremei punand intr-o craticioara nu prea mare galbenusurile, zaharul si amidonul. Acestea se amesteca bine cu un tel, apoi...
Chec cu iaurt pentru Inaltare si oua rosii
Ouale intregi sparte si puse intr-un bol se vor amesteca cu mixerul bine se adauga sare un varf de cutit, zaharul, iaurtul, zaharul vanilat, uleiul. Praful de copt se amesteca cu faina. Se pun 250 g faina peste compozitia din bol, apoi se ia din acea compozitie si se pune intr-o ceasca de cafea...
Pavlova
Albusurile se bat bine cu mixerul pana se tin tari. Se adauga si zaharul treptat si se mixeaza pana se intaresc bine albusurile si devin lucioase. Cu o paleta se amesteca si otetul cu amidonul. In tava aragazului se pune hartie de copt (care pentru siguranta se unge cu unt) in forma...
Prajitura cu ciocolata
Prima etapa: am pus la fiert intr-un vas nu prea mare; vinul rosu, zaharul(125g), portocala (zeama si coaja rasa), ghimbirul ras si apa. Le-am lasat sa fiarba bine 20-30 minute apoi am strecurat. Ciocolata cu frisca lichida (120 ml) se pun pe foc domol sa se topeasca ciocolata. Cand aceasta...
Pasca cu branza si stafide
Se pregateste mai intai aluatul: intr-un vas se pun toate ingredientele mai putin faina deoarece aceasta se pune treptat pana se obtine un aluat compact si elastic. Il lasam sa se odihneasca acoperit cu un prosop, pana pregatim umplutura astfel: branza se pune intr-un castron in care...
Cozonac de post
Intr-un lighean se pune apa călduță,drojdia,zaharul,sarea,mirodeniile si faina treptat pana la incorporarea definitiva. Margarina se topeste la foc mic si se adauga treptat framantand si adugand margarina in 4 reprize intre timp ca sa nu sparg ligheanul (fiind de plastic) lovesc aluatul de...
Tortul Anei
Intr-o cratita mai mica se pun galbenusurile, zaharul si se amesteca bine sa se omogenizeze se vor pune si cele doua plicuri cu zahar vanilat, apoi se adauga laptele si se pune pe foc mic. Cand incepe sa se ingroase si nu clocoteste se da deoparte. Gelatina se pune la hidratat 5 minute in apa...
Prajitura duo cu gem de capsuni
Se pune intr-un vas incapator 1 cana cu apa gazoasa se adauga si zahrul tot o cana si se amesteca bine se pun 2 plicuri zahar vanilat si coaja de la o lamaie apoi se adauga si uleiul(i/2 de cana) amestecand continuu.Faina o cana si jumatate se amesteca separat cu plicul de praf de copt...
Mere umplute
Apa se pune la fiert cu zaharul 150 g si zaharul vanilat. Se pun merele curatate de coaja si scos mijlocul la fiert avand grija sa nu fiarba prea tare ca se vor crapa. Se pot incerca cu un bat de frigaruie daca s-au inmuiat. Se vor lasa la rece Intre timp pregatim nuca: amestecam cu miere si...
Tort cu crema diplomat si mascarpone
M-am gandit sa incep cu rulada sa o pot pune la frigider astfel: am separat albusurile de galbenusuri si am batut cu mixerul albusurile bine, apoi am adaugat si zaharul batand in continuare pana se face ca o bezea tare. Am amestecat galbenusurile cu uleiul si am turnat treptat in albusuri am...
Bomboane cu ciocolata si afine
Mai intai am pregatit pandispanul deoarece trebuie sa fie uscat de cu seara. Intr-un bol am pus albusurile de la cele 2 oua si am batut cu mixerul adaugand si apa apoi am pus zaharul, galbenusurile, uleiul si la sfarsit faina amestecata cu cacaoa. Pe acestea din urma le-am amestecat cu...
Cozonac cu mac
Laptele se pune sa se incalzeasca usor si din el se ia 50ml pentru dizolvarea drojdiei.In lapte eu am pus mirodeniile si zaharul,in galbenusuri eu am pus uleiul si am amestecat. Am pus in faina cernuta mai intai, laptele,galbenusurile si apoi drojdia care a crescut intre timp. Am...
Tort cu crema de zahar ars si mere
Intr-o cratita mai adanca se pun la caramelizat 6 linguri cu zahar. Cand e gata se intoarce cratita peste tot, pentru ca zaharul caramelizat sa fie pe peretii interiori pana sus, apoi se pune untul si se aseaza merele care au fost curatate si indepartate cotoarele si taiate felii. Se da la...
Tort Trufa pentru anul 2012
Se pune intr-o craticioara la foc 100 ml apa cu 150gr.zahar si 50 gr.cacao, se obtine un sirop mai gros si se da la rece. Untul moale se freaca cu restul de zahar se pun pe rand galbenusurile,siropul racit,restul de cacao si aromele. Se da la frigider jumatate din compozitie deoarece...
Placinta cu branza
Branza sarata am dat-o prin razatoare am amestecat cu branza dulce si stafidele, am adaugat mirodeniile,zaharul,ouale si grisul. Am pus cuptorul la incalzit la 180 de grade.Am pus hartie de copt in tava si am pus cu pensula ulei. Deasemeni am inceput a aseza foile de placinta si intre ele...
Cozonac cu rahat colorat
Faina se cerne intr-un lighean de plastic, drojdia se desface in 100 ml lapte caldut, ouale se bat bine cu sarea. Restul de lapte se pune la fiert sa se incalzeasca un pic mai mult si se poate adauga in el zaharul, toate mirodeniile amestecandu-se f bine pana se dizolva bine zaharul. Margarina se...
Bomboane Raffaello
Zaharul, untul, laptele praf si 50 gr nuca de cocos se amesteca bine cu o lingura de lemn, apoi se da la frigider pt 30 minute. Se ia din compozitie o parte si se face in pumn o adancitura unde punem visina bine scursa de alcool si o acoperim cu compozitia de bomboana in forma de bila. Se pune...
Tort special pentru Craciun
In prima etapa am pregatit toate cremele care sunt 3 astfel: de cu o zi inainte am copt pe aragaz intr-o cratita dovleacul dat prin razatoare si am pus si cele 3 linguri cu miere si scortisoara. A doua zi am incalzit dovleacul si am pus la hidratare 6 foi de gelatina. Cand este fierbinte...
Mancare de gutui
Gutuile spalate bine nu se curata de coaja, se vor taia felii si se indeparteaza partea lemnoasa cu seminte, ramane numai miezul gutuilor. Se pune uleiul la incins si se vor praji pe toate partile. Se vor inmuia un pic, dar nu suficient. Se scot pe hartie absorbanta si cand le terminam se pune...
Foietaj cu crema de cacao
Din seara precedenta am lasat margarina afara din frigider si dimineata am pus-o intr-un bol cu zaharul si am mixat bine. Am adaugat si cacaoa si esenta de rom. Foaia de foietaj am taiat-o in 4 bucati si le-am copt in cuptor. Dupa ce s-au racit am asamblat astfel: foaie jos, crema,...
Prajitura cu mere
Merele rase si pus scortisoara si 1 plic cu zahar vanilat se impart in doua vase si se dau deoparte; Se va pregati intr-un bol faina, zaharul, grisul, praful de copt si celalalt plic cu zahar vanilat. Toate se amesteca foarte bine si se imparte egal in doua vase. Margarina se va taia in...