Specialitatea casei, o realizez atat sub forma de tort, cat si sub forma de prajitura. Datorita acestei prajituri mi-am facut blogul .
Foile :
Se bat albusurile cu un praf de sare, adaugandu-se treptat zaharul pudra si zeama de lamaie. Se adauga cele 350 gr de nuci, amestecand usor cu telul pana la incorporare.Impartim compozitia in trei.Coacem foile la foc minim in tava tapetat cu hartie de copt si unt .Este coapta cand deasupra se formeaza o crusta tare si marginile sunt rumene.
Crema:
Galbenusurile se amesteca cu zaharul tos si cele 6 lingurite de ness dizolvate intr-o lingura de apa. Se pune vasul pe foc amestecand continuu pana devine ca o ciulama. Se ia de pe foc si cat este inca fierbinte se adauga untul.
Se lasa la racit, apoi asamblam prajitura. Se aseaza prima foaie, apoi un sfert din crema si un sfert din nucile oprite pentru ornat. Se procedeaza la fel pana la ultima foaie. Se imbraca apoi cu crema ramasa si se orneaza cu nuci.
Dupa preferinta, se poate taia sub forma de patrate sau romburi......sau felie de tort.
1
foile se desprind de hartia de copt cand s-au racit complet
2
nu se pun unele peste altele, caci se lipesc