Am dorit sa fac ceva bun si sper ca a iesit ,iata;
Prima etapa: am pus la fiert intr-un vas nu prea mare; vinul rosu, zaharul(125g), portocala (zeama si coaja rasa), ghimbirul ras si apa. Le-am lasat sa fiarba bine 20-30 minute apoi am strecurat. Ciocolata cu frisca lichida (120 ml) se pun pe foc domol sa se topeasca ciocolata. Cand aceasta s-a topit se pune peste siropul de vin lasand sa clocoteasca de 2-3 ori nu mult.
Separam in 2 vase ciocolata, dar avem grija ca intr-unul sa fie mai mult decat in celalalt dar nu cu mult peste jumatate de cantitate. Se da la rece (eu am pus in apa rece la chiuveta si am schimbat mereu apa) cand a fost aproape rece am pus untul 80 g si am amestecat pana la dizolvarea completa. Cand a fost rece am pus galbenusurile pe rand amestecand dupa fiecare. Albusurile le-am pus intr-un bol pentru a fi batute cu mixerul, dar nu inainte de a pune si restul de ingrediente adica; faina amestecata cu praful de copt, nuca, zaharul 2 linguri si acum punem si albusurile care le-am facut sa stea tare si cu aceeasi lingura cu care am amestecat tot, am amestecat si albusurile.
Intr-o tava nu prea mare 20cm/23cm am pus compozitia rezultata (am uns-o cu margarina si am tapetat-o cu faina)si am dat la cuptorul incins la 180 grade pentru 45 minute, dar pentru siguranta se incearca cu scobitoarea.
Etapa a doua; punem la inmuiat gelatina in lapte si punem pe foc. Atunci cand este gata, dar sa nu clocoteasca dam la rece si amestecam apoi cu ciocolata. Punem la frigider in timp ce se bate frisca 200 ml , punem ciocolata peste frisca usor si amestecam bine se da iar la frigider.
Cand pandispanul este rece se taie in doua si pe partea de jos se pune crema pe care eu am batut-o iar cu mixerul sa se omogenizeze bine si apoi cea de-a doua foaie. Am dat la frigider pentru a doua zi cand am taiat-o in patrate. Am batut iar 150 ml frisca lichida cu 2 lingurite de zahar pudra si am facut moate peste care am pus coaja de portocala confiata.
Este foarte buna aromata si cu multa ciocolata.Pofta buna.