Se pune intr-o craticioara la foc 100 ml apa cu 150gr.zahar si 50 gr.cacao, se obtine un sirop mai gros si se da la rece.
Untul moale se freaca cu restul de zahar se pun pe rand galbenusurile,siropul racit,restul de cacao si aromele.
Se da la frigider jumatate din compozitie deoarece reprezinta crema si in restul adaugam faina si albusurile batute spuma tare.
Se pune intr-o forma adanca, eu am folosit o oala cu peretii mai inalti si am tapetat cu hartie de copt,restul de compozitie.
Se da la cuptorul preincalzit pentru 30 de minute.
Se stinge cuptorul si se lasa inauntru cu usa intredeschisa pana la racirea completa a blatului(de regula se face de cu seara).
Cand este rece se taie in doua blatul si se umple cu crema oprita la frigider.
Se topeste ciocolata in frisca lichida si cand s-a racorit suficient se pune pe deasupra tortului.
Am ornat cu frisca si bomboane de ciocolata alba.
Pofta buna si La Multi Ani inca o data pentru anul care s-a grabit sa apara 2012 sanatate multa.