Tort cu crema diplomat si mascarpone

de mamaieelena in Torturi, 25 Feb 2012 | 10057 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 120 g lapte
  • 6 foi gelatina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 250 g crema mascarpone
  • 4 plicuri cu frisca pudra
  • 400 ml lapte rece
  • 1 plic intaritor pentru frisca
  • pentru rulada cu mac:
  • 200 g mac macinat
  • 200 g ciocolata menaj
  • 200 g zahar
  • 3-4 linguri lapte
  • 1 fiola esenta de rom
  • pentru blatul ruladei:
  • 4 oua
  • 4 linguri cu zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • pentru blatul tortului:
  • 200 g biscuiti faramati
  • 100 g unt sau margarina
  • 2 linguri cu lapte
  • pentru ornat:
  • cirese confiate
  • ciocolata de menaj rasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema diplomat si mascarpone:

M-am gandit sa incep cu rulada sa o pot pune la frigider astfel: am separat albusurile de galbenusuri si am batut cu mixerul albusurile bine, apoi am adaugat si zaharul batand in continuare pana se face ca o bezea tare. Am amestecat galbenusurile cu uleiul si am turnat treptat in albusuri am pus apoi si faina, dar pe aceasta am amestecat-o cu lingura de lemn de jos in sus. Am pus in tava aragazului pe folie compozitia ruladei si am dat la cuptorul preincins la 200 grade pentru 30-40 minute, pana trece testul cu scobitoarea. Am scos din cuptor cand a fost gata si am rulat-o in aceeasi folie imediat am pus alta curata pe deasupra si am lasat pana s-a racit complet.

Intre timp pregatim umplutura ruladei adica macul astfel: topesc ciocolata cu cele cateva linguri de lapte si pun macul peste, amestecand bine pana se omogenizeaza, apoi adaugam si zaharul si esenta. Cand rulada s-a racit desfacem din hartie si intindem pe toata suprafata tot macul si apoi rulam la fel cum a fost inainte si dam la rece iar.

Acum preparam crema de la tort: galbenusurile cu zaharul, laptele si zaharul vanilat le punem pe foc mic pana la punctul de fierbere, gelatina o punem in apa rece la hidratat. Dam crema deoparte de pe aragaz si punem gelatina amestecand continuu pana se dizolva complet. Dam la rece si preparam frisca dupa instructiuni adaugand si intaritorul, apoi punem si mascarpone peste frisca si apoi si crema racita.

Acum asamblam tortul astfel: cei 200 g biscuiti ii pisam cu sucitorul si amestecam cu untul topit si acoperim toata suprafata formei tortului punem rulada taiata felii nu mai groase de 1,5 cm de jur-imprejurul formei pe interior si apoi toata crema (am mai oprit putin pentru decor). Am dat la rece peste noapte .

L-am ornat cu crema, cirese confiate si ciocolata rasa.

Pofta buna! A fost delicios

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema diplomat si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu cremă de cacao si gem de căpşune