Cozonacul este prajitura de capatai in familia noasta in zilele de Craciun si nu numai o sa mai vedeti inca altele...
Faina se cerne intr-un lighean de plastic, drojdia se desface in 100 ml lapte caldut, ouale se bat bine cu sarea. Restul de lapte se pune la fiert sa se incalzeasca un pic mai mult si se poate adauga in el zaharul, toate mirodeniile amestecandu-se f bine pana se dizolva bine zaharul. Margarina se topeste intr-o craticioara si se da deoparte.
Cuptorul se incalzeste si acum incepem prin a incorpora toate ingredientele in faina. Se pune mai intai laptele, drojdia si la sfarsit ouale. Acum incepem sa framantam punand treptat margarina topita pana la terminarea acesteia. Lasam la crescut o ora pana isi dubleaza volumul. Intre timp ungem formele cu margarina si taiem rahatul bucatele nu prea mari. Cand coca este gata ungem masa si se ia jumatate din cantitatea de aluat se imparte in trei si pe fiecare o intindem cu mana formand un dreptunghi pe care punem rahatul. Rulam si repetem inca de doua ori facand astfel 3 suluri pe care le impletim. Se face la fel si cu restul de coca si punem in forme la crescut pentru inca 30-45 minute. Se de la cuptor dupa ce a crecut dar inainte ungem cu ou batut si amestecat cu lapte indulcit. Se tine la cuptor 45 de minute.
Pofta buna