Se pune intr-un vas incapator 1 cana cu apa gazoasa se adauga si zahrul tot o cana si se amesteca bine se pun 2 plicuri zahar vanilat si coaja de la o lamaie apoi se adauga si uleiul(i/2 de cana) amestecand continuu.Faina o cana si jumatate se amesteca separat cu plicul de praf de copt si se va adauga peste ingredientele lichide.
Cuptorul se preincalzeste la 200de grade depinde de cuptorul fiecaruia astfel ca pregatim si tava cu hartie de copt si punem compozitia rezultata in tava si dam la cuptor pana se rumeneste.Intre timp pregatim si cealalta compozitie adica jumatatea cealalta adaugand in plus cacaoa si nuca de cocos.Cand prima compozitie care a fost pusa la cuptor este coapta se scoate si se pune peste gemul de capsuni care a fost facut in casa de nora mea si este foarte bun,apoi am pus si compozitia cu cacao peste gem si am dat la cuptor pentru inca 30-35 de minute pana la coacerea finala.
Ciocolata de menaj o rupem in bucati si o punem intr-o craticioara cu apa si uleiul punand apoi pe foc mic sa se topeasca cand e gata si prajitura a trecut testul cu scobitoarea scoatem din cuptor si punem pe deasupra ciocolata topita si intindem cu o paleta flexibila. Dam la rece pana a doua zi sau peste cateva ore si se poate servi este delicioasa.Multumesc fetelor.Pofta buna.
1
Eu am folosit compozitie dubla din cate cred ca ati obsevat deoarece tava mea este destul de mare si multumesc inca o data bucataraselor pentru aceasta delicioasa reteta.