Zeppole

de ALIGIULIA in Prajituri, 15 Mar 2013 | 7154 vizualizari

 

SUNT DULCIURI TIPICE ITALIENE

 

INGREDIENTE

  • PT ALUAT:
  • 3 oua intregi,
  • 250 ml apa,
  • 80 gr.unt
  • un pic de sare ,
  • 150 gr faina
  • CREMA:
  • 3 galbenusuri
  • 80 gr zahar,
  • 40 gr faina,
  • coaja lamaie,
  • 250 ml lapte
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zeppole:

Se pune apa la fiert cu sarea si cu untul. Cand da sa fiarba se ia de pe foc si se pune faina, se amesteca energic si se mai pune pe foc pana se desprinde de pe peretii cratitei. Se adauga apoi pe rand cate un ou se amesteca si tot asa pana ce pui toate ouale. Se pune compozitia intr-un posh cu forma de stea si se taie patrate de hartie de copt pe care se pun cercurile de zeppole. Se pun la prajit in ulei incins bine cu tot cu hartie, apoi hartia se desprinde singura si se scoate din tigaie cand pe intorci pe partea cealalta. Se rumenesc bine si se scot in farfurie, se lasa sa se raceasca.

CREMA:

Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Se toarna laptele deasupra si se pune pe foc mic amestecand mereu pana se ingroasa ca o crema. Se lasa la racit, apoi se pune peste zeppole si se orneaza cu dulceata de visine.

GATAA...SIMPLU CA BUNA ZIUA...SPOR LA TREABA!

Daca ti-a placut reteta noastra "Zeppole" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Rocsi 1

15.03.2013, 20:22

Faine!

MotanLaOale 1

15.03.2013, 20:31

Bya Ralu 1

18.03.2013, 22:28

foarte faine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosi pripite