Pasca cu branza si stafide

de mamaieelena in Dulciuri, 18 Apr 2012 | 4379 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg branza dulce
  • 200 g smantana
  • 100 g stafide(inmuiate in coniac)
  • 3 plicuri cu zahar vanilat
  • 1 fiola cu esenta de rom
  • 2 lingurite cu coaja rasa de lamaie
  • 250 g zahar
  • 3 oua intregi
  • 6 albusuri
  • 3 linguri cu gris
  • 1 lingurita rasa
  • Pentru foaie;
  • 1 ou
  • 100ml apa
  • sare un varf de cutit
  • 1 ligura cu ulei
  • faina (cat cuprinde)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu branza si stafide:

Se pregateste mai intai aluatul: intr-un vas se pun toate ingredientele mai putin faina deoarece aceasta se pune treptat pana se obtine un aluat compact si elastic.

Il lasam sa se odihneasca acoperit cu un prosop, pana pregatim umplutura astfel: branza se pune intr-un castron in care se vor pune mirodeniile, zaharul si se amesteca bine pana se dizova zaharul, apoi ouale pe care le-am batut separat amestecandu-le dupa aceea in branza la fel si albusurile. La sfarsit vom pune sarea, stafidele scurse de alcool si grisul.

Acum luam aluatul si punem pe masa de lucru pe care vom pune faina si intindem cu sucitorul dand forma rotunda .Forma rotunda in care vom pune pasca se unge cu margarina si se aseaza aluatul intins subtire. Surplusul de aluat se taie cu un cutit si se da deoparte si acum se pune branza in tava.Din aluatul ramas am intins iar o foaie dreptunghiulara din care se taie fasii lungi pentru a face din trei bucati impletitura de pe margine dar si crucea din mijloc.

Se da la cuptorul incins la 180 grade pentru aproximativ o ora. Cand este rumena si branza s-a intarit este gata. Eu am rumenit-o cam mult. Spre sfarsit trebuie atentie ca repede se rumeneste. A fost foarte pufoasa, aromata si gustoasa.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu branza si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancarica de cartofi, cu costita afumata si legume, la tigaie

de vasimur 4

ieri la 16:54

Strudel din aluat foietaj cu budinca de vanilie si visine

de Caty 2

pe 06.07 la 18:42

 Torturi spirala cu zmeura  si La multi ani ! ( reteta cu nr 1800 )

pe 05.07 la 18:28

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

pe 05.07 la 15:03

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cozonac trandafir