Cozonac de post

de mamaieelena in Dulciuri, 26 Mar 2012 | 4364 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1kg faina
  • 300g zahar
  • 40g drojdie proaspata
  • 1 lingurita sare
  • 130g margarina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 fiola esenta de rom
  • 650ml apa calda
  • 150g stafide
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac de post:

Intr-un lighean se pune apa călduță,drojdia,zaharul,sarea,mirodeniile si faina treptat pana la incorporarea definitiva. Margarina se topeste la foc mic si se adauga treptat framantand si adugand margarina in 4 reprize intre timp ca sa nu sparg ligheanul (fiind de plastic) lovesc aluatul de masa de bucatarie cu forta de sus in jos de aproximativ 25-30 de ori ca aluatul sa devina compact.
Se da la cald si loc ferit de curent desi acum nu cred ca mai este cazul drojdia creste in orice conditii. Cand aluatul si-a dublat volumul ungem tavile cu margarina si masa de lucru o ungem cu ulei. Se ia din coca si din ea se face un dreptunghi pe care se pun stafidele care au fost spalate cu apa calda. Coca se rasuceste sau se impleteste dupa dorinta si se pune in tavi la dospit pentru inca 20 de minute.
Cand a crescut pana la nivelul tavii se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 35-40 de minute (eu imi dau seama ca este facut dupa greutatea tavii cu aluat). Pregatim intr-o cescuta de cafea, zahar cu apa pentru uns cozonacul cand e scos din cuptor. Pofta buna,

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Strudel din aluat foietaj cu budinca de vanilie si visine

de Caty 2

ieri la 18:42

 Torturi spirala cu zmeura  si La multi ani ! ( reteta cu nr 1800 )

pe 05.07 la 18:28

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

pe 05.07 la 15:03

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia