publicat la 14.04.2019
publicat la 07.12.2018
publicat la 07.12.2018
Daca ai nevoie de ajutorul unei persoane specializate, fa tot posibilul si obtine-l. Depinde numai de tine daca vei incalca sau nu anumite reguli, pentru a obtine ceea ce-ti doresti.
Bucataras.ro
[email protected]
Desert prajitura cu mere
Se dau merele prin razatoare, se adauga zaharul si scortisoara si se calesc într-o oală pana cand scade zeama. Ouale se mixeaza cu zaharul, pana cand isi dubleaza compozitia, se adauga uleiul si se mixeaza pana se incorporeaza. Faina amestecată cu praful de copt se adauga...
Desert gogosi pufoase, facute cu lingura
Într-un castron bateti ouăle cu zahărul, pană cand se topeste tot zahărul. Adăugați pe rand esenta de vanilie, iaurtul si făina amestecată cu praful de copt. Amestecați bine toate ingredientele si adaugati coaja rasă de lămaie. Va ieși un aluat moale, cremos,cum...
Desert briose cu mere
Separati ouăle, gălbenușurile le mixati cu 150 g de zahăr până se deschid la culoare și își dublează volumul, apoi adăugați treptat doar 50 ml ulei (ca la maioneză) si 50 ml de apă rece, apoi praful de sare. Albușurile le mixati pana devin tari, apoi...
Desert prajitura cu capsuni
Se separă albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat cu mixerul, spuma tare, apoi se adauga zaharul si se bat din nou pana cand aceasta devine lucioasa si va face tepi. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si esenta de vanilie pana cand devine o crema, apoi se toarnă cate putin...
Desert chec cu rahat
Separăm albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu praful de sare. Treptat, adaugam cate putin zahar. Mixam galbenusurile pana cand obținem consistenta unei creme. Peste spuma de albusuri, adaugam gălbenușurile, cu o spatula de silicon...
Desert prajitura cu mere
Ouăle le mixați cu zaharul, pana ce devin ca o crema si isi dubleaza volumul. Adaugati faina amestecata cu praful de copt, in ploaie, amestecand usor cu o paleta de sus in jos. Adaugati esenta si coaja de lamaie, amestecati. Taiati merele cubulete si le asezati intr-o tava...
Prajitura Brownie ciocolatos
Dati cuptorul la 180 grade C, sa se incalzeasca. Intr-o cratita, se pune 120 g de ciocolata rupta in bucatele, 100 g de margarina si cafeaua. Se topeste la foc mic, amestecand continuu pana devine o compozitie omogena. Se ia de pe foc si se lasa pana devine calda. Cand...
Muffins din albusuri
Se bat albusurile spuma tare, apoi se adauga zaharul. Cand spuma e lucioasa, se adauga faina cate puțin, cu mișcări ușoare de sus în jos cu o paleta, apoi uleiul, coaja de lamaie, praful de copt si esenta de vanilie. Amestecati pana cand compozitia devine omogena,...
Chec mare si pufos
Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le amestecați cu mixerul la viteza potrivita cu 250g zaharul, apa calduta, uleiul, zaharul vanilat, faina si praful de copt. O sa iasa o pasta groasa. Albusurile se mixează bine, pana devin tari apoi se adauga restul de zahar...
Bombe cu visine
Într-o cratiță, se pune laptele si zaharul și se da la foc, amestecând pana se topește, cam 3 minute . Se adauga 2 linguri de cacao si se lasa sa mai fiarba inca 3 minute, apoi se adauga margarina tăiată în bucati, pana se topește. ...
Nuci umplute cu crema de nuca si ciocolata
Untul la temperatura camerei se mixeaza usor cu zaharul pudra cam 2-3 min, apoi se adauga ouale unul cate unul, sarea, amestecand bine pentru inca 2-3 min. Se adauga faina cate o lingura, amestecand in continuare pana se formeaza un aluat omogen, nelipicios si moale. Se formeaza bilute...
Cozonac pufos cu nuca si rahat
Aluatul: Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei, le puteti pregati cu o seara inainte. Laptele se amesteca cu zaharul si vanilia si il incalziti putin la foc cat sa fie cald (nu fierbinte). O canade lapte caldut se amesteca cu drojdia sfaramata si cu3 sau 4...
Prajitura Rafaella
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat cu un praf de sare. Se adauga treptat zaharul, galbenusul si apoi se adauga faina amestecand cu o paleta de sus in jos. Se adauga uleiul si praful de copt, amestecand usor. Se toarna compozitia intr-o tava de 33/24, tapetata cu...
Tort cu crema de vanilie si frisca
Dati cuptorul la 180 grade in timp ce faceti blatul astfel incat sa fie incins. Albusurile se separa de galbenusuri. Se bat albusurile cu praful de sare pana devin spuma. Dupa ce au devenit spuma se adauga treptat zaharul amestecand bine, pana devine o bezea tare care nu curge la intoarcerea...
Prajitura cu mascarpone,banane,nutela si ciocolata
Ouale se mixeaza bine pana ce devin pufoase . Se adauga treptat mascarpone,apoi faina amestecata cu praful de copt Apoi adaugati usor banana taiata marunt.Compozitia o puneti in forma dorita Se da la cuptor pana ce trece testul scobitorii.Primele 15-20 minunte...
Tort pentru cununie
Blat: Dati cuptorul la 180 grade in timp ce faceti blatul astfel incat sa fie incis Albusurile se separa de galbenusuri. Se bat albusurile cu praful de sare pana devin spuma. Dupa ce au devenit spuma se adauga treptat zaharul amestecand bine, pana devine o bezea tare care nu curge la...
Eclere cu crema de vaniliesi frisca
Intr-o cratita puneti uleiul, apa si sarea si le dati la foc pana incepe sa clocoteasca. Cand incepe sa clocoteasca adaugati faina amestecand bine cu telul pana se desfac bine cocoloasele si devine ca o mamaliga mai consistenta. Se lasa sa se raceasca pana la temperatura camerei, apoi se...
Prajitura Claudia
Foile: Margarina sau untul (eu am facut cu unt in reteta cerea margarina ),mierea si zaharul se fierb la foc mic pana se topeste zaharul .Atentie sa nu lasati prea mult pe foc,doar cat s-a topit zaharul. Compozitia de mai sus se raceste,apoi se adauga cate un pic din faina...
Prajitura Brownies Cappucino
Dati cupturul la 180 grade sa se incalzeasca. Se face aluatul: Se dizolva 1/2 de cafea cu o lingura de apa fierbinte Intr-o cratita se pune 120g de ciocolata rupta in bucatele, 85g de unt si cafeaua facuta mai sus.Se topeste la foc mic, amestecand continuu pana devine o...
Crema de vanilie
Faina se amesteca cu amidonul si zaharul.Galbenusurile se bat usor cu un sfert din lapte si se adauga peste compozitia din faina,amestecand bine. Laptele ramas se fierbe si se toarna putin cate putin peste compozitia facuta mai sus,amestecand bine in acelasi timp. Se da la foc mic...
Tiramisu reţetă originală cu mascarpone
Tiramisu reţetă originală Intai faceti cafeaua ca sa se raceasca. Separati galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se freaca cu 150 g de zahar pana se dubleaza,apoi treptat adaugati mascarpone pana obtinem o crema. Albusurile se bat separat cu un varf de sare pana se devine o...
Prajitura pasca
Blatul de cacao: Se amesteca 100 g de unt moale cu 100 g de zahar, amestecand bine cu mixerul, apoi se adauga un ou amestecand bine pana devine o compozitie cremoasa. Se adauga 100 ml de lapte, amestecati. Adaugati faina amestecata cu praful de copt, amestecati bine, apoi o esenta...
Tort cu crema de vanilie
Puneti prima foaie pe un platou intins si insiropati-o cu un sirop facut din zahar ars. Intindeti jumate din crema de vanilie pe care ati pregatit-o dupa instructiunile de pe ambalaj. Insiropati blatul al doilea si puneti crema ramasa ,apoi asezati si a treia foaie...
Briose
- intr-un bol se amesteca ouale cu zaharul si uleiul -se adauga faina cu praful de copt,esenta de vanilie sau zahar vanilat,amestecati -se pune in formele de briose,dar nu pline sa fie minus un deget -puneti in cuptor cam 30- 40 min la temperatura medie
prajitura cu frisca si fructe
Se amesteca ouale cu zaharul si uleiul Se adauga faina impreuna cu praful de copt amestecand bine Se pune in formele care le aveti in forma de briose, chec (se umple doar jumatate) si se dau in cuptor cam la 30-40 minunte Cand sunt gata se taie in jumatati, se insiropeaza...
Savarine
Se freaca drojdia cu putin lapte caldut pana se dizolva, apoi se amesteca cu faina, oul, laptele ramas, sarea si uleiul amestecand bine pana devine un aluat omogen de consistenta unei smantani. Se acopera si se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul. Eu am facut in forma de briose, ca...
Piscoturi cu nutela si cocos
Se face cafeaua,o indulciti cat vreti de dulce, daca nu vreti cafea , puteti sa o inlocuiti cu lapte fiert indulcit,sau capucino. Piscoturile se trec prin cafea(aveti grija sa nu le insiropati nici prea tare) Se ung cu nutela,apoi se trec prin nuca de cocos Dupa ce le-ati terminat...
Tort cu crema caramel si vanilie
Foile pentru blat: Faina se amesteca cu amidonul ,daca nu folositi amidon, atunci puneti 200g de faina. Separati albusurile de galbenusuri.Jumatatea din cantitatea de zahar o puneti peste galbenusuri. Albusurile se bat spuma, cand incep sa se intareasca adaugati treptat restul de zahar....
Prajitura martisor
Se face crema de mascarpone:galbenusurile le bateti bine cu zaharul pana devine cremos,apoi adaugati mascarpone,amestecand pana devine o crema. Piscoturile le insiropati cu cafea sau capucino. Intr-o tava puneti un rand de piscoturi trecute prin sirop ,un strat de crema,un alt strat de...
Tort mille-feuille cu crema de urda
- un aluat de foietaj cumparat care are 2 foi in el, fiecare am impartit-o in jumatate si asa am avut 4 foi de tort din fiecare. - fiecare foaie de aluat se intinde cu facaletul -pentru a face foile toate de aceeasi dimensiune, masurati pe o foaie de copt, o taiati si asa veti masura...