Eclere cu crema de vaniliesi frisca

de loredanaaa in Prajituri, 11 Iul 2013 | 3764 vizualizari

 

Am zis hai sa incerc si eclere, de mult le aveam in cap dar nu ma gandeam ca vor iesi asa bune .Poate nu arata asa bine la aspect ca n-am avut forma dar pentru inceput sunt bune si asa.

 

INGREDIENTE

  • 120 ml de ulei
  • 200 ml de apa
  • 1 praf de sare
  • 125 grame de faina
  • 4 oua
  • crema de vanilie (http://www.bucataras.ro/galerie/crema-de-vanilie-231745-46765.html)
  • frisca
  • 1 ciocolata
  • cateva linguri de lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu crema de vaniliesi frisca:

Intr-o cratita puneti uleiul, apa si sarea si le dati la foc pana incepe sa clocoteasca. Cand incepe sa clocoteasca adaugati faina amestecand bine cu telul pana se desfac bine cocoloasele si devine ca o mamaliga  mai consistenta.

Se lasa sa se raceasca pana la temperatura camerei, apoi se  adauga cate 1 ou, amestecand bine dupa primul ou cu mixerul ca sa se incorporeze bine in aluat, apoi urmatorul amestecand bine si tot asa pana la cele 4. Daca aluatul cere inca un ou mai adaugati inca unul astfel incat sa iasa o compozitie  cremoasa.

Incingeti foarte bine cuptorul la 210 grade Celsius, ventilat, daca aveti cuptor fara ventilatie il dati la 220 de grade. Din aluat  formati eclere lungi, cu ajutorul posului (eu n-am avut asa ca am facut cu punga). Atentie ca  eclerele vor creste foarte mult la copt, asa ca lasati loc suficient intre ele si pe largime, faceti  bastonase lungi cam de 9-10 cm sau cat de lungi doriti.

Puneti tava in cuptor incins pe partea superioara si nu deschideti usa cuptorului in primele 10-15 minute.

Dupa ce au crescut si s-au si rumenit deschideti cuptorul si mutati tava in jumatatea inferioara, reduceti temperatura la 170 de grade Celsius. Se coc alte 15-20 de minute, pana cand eclerele vor fi bine uscate in interior, fara urma de aluat cleios.

Se taie eclerele pe lungime incet si le umpleti cu crema de vanilie si frisca.

Le impreunati si le ungeti cu ciocolata (pe care ati topit-o cu un pic de lapte)

Mi-au iesit eclere cu coaja fina si uscata, le dati in frigider dupa  care se vor inmuia.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu crema de vaniliesi frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

loredanaaa 1

11.07.2013, 23:45

multumesc merisor, iri,motan,andrea,gaby,diaconta,laurenta,rocsi,jolygina

loredanaaa 1

11.07.2013, 23:47

iti dau iri

loredanaaa 1

11.07.2013, 23:50

diacona cand faci sa-mi dai si mie ca tare mai imi plac

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Eclere