Am zis hai sa incerc si eclere, de mult le aveam in cap dar nu ma gandeam ca vor iesi asa bune .Poate nu arata asa bine la aspect ca n-am avut forma dar pentru inceput sunt bune si asa.
Intr-o cratita puneti uleiul, apa si sarea si le dati la foc pana incepe sa clocoteasca. Cand incepe sa clocoteasca adaugati faina amestecand bine cu telul pana se desfac bine cocoloasele si devine ca o mamaliga mai consistenta.
Se lasa sa se raceasca pana la temperatura camerei, apoi se adauga cate 1 ou, amestecand bine dupa primul ou cu mixerul ca sa se incorporeze bine in aluat, apoi urmatorul amestecand bine si tot asa pana la cele 4. Daca aluatul cere inca un ou mai adaugati inca unul astfel incat sa iasa o compozitie cremoasa.
Incingeti foarte bine cuptorul la 210 grade Celsius, ventilat, daca aveti cuptor fara ventilatie il dati la 220 de grade. Din aluat formati eclere lungi, cu ajutorul posului (eu n-am avut asa ca am facut cu punga). Atentie ca eclerele vor creste foarte mult la copt, asa ca lasati loc suficient intre ele si pe largime, faceti bastonase lungi cam de 9-10 cm sau cat de lungi doriti.
Puneti tava in cuptor incins pe partea superioara si nu deschideti usa cuptorului in primele 10-15 minute.
Dupa ce au crescut si s-au si rumenit deschideti cuptorul si mutati tava in jumatatea inferioara, reduceti temperatura la 170 de grade Celsius. Se coc alte 15-20 de minute, pana cand eclerele vor fi bine uscate in interior, fara urma de aluat cleios.
Se taie eclerele pe lungime incet si le umpleti cu crema de vanilie si frisca.
Le impreunati si le ungeti cu ciocolata (pe care ati topit-o cu un pic de lapte)
Mi-au iesit eclere cu coaja fina si uscata, le dati in frigider dupa care se vor inmuia.
Pofta buna!