Mi-a placut aceasta prajitura ca un fel de pasca,nu este nici asa de grea.A doua oara am incercat cu aluat de crostata,a iesit buna dar n-am nici o poza .
Blatul de cacao:
Se amesteca 100 g de unt moale cu 100 g de zahar, amestecand bine cu mixerul, apoi se adauga un ou amestecand bine pana devine o compozitie cremoasa. Se adauga 100 ml de lapte, amestecati. Adaugati faina amestecata cu praful de copt, amestecati bine, apoi o esenta de vanilie si praful de cacao (2 linguri), amestecati (va iesi un aluat mai lichid ca cel de chec)
Intr-un bol amestecati bine branza de vaci cu 2 galbenusuri, 100 g de zahar, 100 g de unt moale si o vanilie. Daca compozitia e prea lichida adaugati 2 linguri de gris.
In alt bol se bat albusurile pana devin spuma tare. Se amesteca compozitia de branza cu albusurile batute spuma, cu miscari incete de sus in jos.
Intr-o tava rotunda asezati foaia de copt unsa cu unt, apoi se toarna jumatate din blatul de cacao in tava, intindeti cu o lingura pe tot fundul tavii si putin il ridicati si pe pereti, cam 1 cm. Se toarna umplutura de branza, apoi cu o lingura turnati incet aluatul ce v-a ramas, intindeti-l usor cu un cutit.
Se coace la un foc mic de 150 grade pentru o ora. Testati cu scobitoarea cand e gata
Glazura:
Intr-o cratita amestecati 4 linguri de zahar cu 3 linguri apa, 2 linguri cacao si 2 linguri de unt. Puneti pe foc si cand se dizolva toate ingredientele, cand incepe sa fiarba dati focul mic si lasati pana se ingroasa ca aluatul de clatite. Se toarna glazura peste pasca, lasati 15 minute, apoi puneti in frigider pentru 2-3 ore.
Pofta buna!