Prajitura mea din copilarie pe care o cumparam de la cofetarie.La noi in Brasov se numea Claudia,pe site am gasito sub denumirea albinuta,dulcineea sau prajitura cu miere de albine.De mult vream sa o fac asa ca am reusit si mi-a placut,deci o voi face mai des.De foi am fost foarte multumita mi-au iesit moi.
Pentru foi:
Crema:
Foile:
Margarina sau untul (eu am facut cu unt in reteta cerea margarina ),mierea si zaharul se fierb la foc mic pana se topeste zaharul .Atentie sa nu lasati prea mult pe foc,doar cat s-a topit zaharul.
Compozitia de mai sus se raceste,apoi se adauga cate un pic din faina amestecata cu bicarbonatul, amestecand bine.Adaugati restul de faina si oul ,apoi framantati.Puneti cateva linguri de lapte, pe rand, cat sa se omogenizeze aluatul.
Impartiti aluatul in patru parti care se intind in foi subtiri.Le coaceti pe dosul tavii unse cu unt sau puneti pe foaia de copt, (eu le-am intins cu sucitorul pe foaia de copt un pic cat se poate ,apoi pe dosul tavii incalzite le-am intins mai usor) .
Foile intinse se inteapa cu furculita si se coc la 180 grade.Aveti grija ca se coc foarte repede.
Crema:
Intr-o cratita puneti laptele, zaharul si mierea pe foc .Cand incepe sa fiarba dati focul mic si imediat adaugati grisul in ploaie, amestecand continuu(eu data viitoare voi adauga mai mult lapte si voi face mai multa crema ).Se lasa pe foc pana se ingroasa.
Cand compozitia sa racit se adauga esenta de vanilie sau zaharul vanilat si untul.Mixati la viteza mare pana devine o crema spumoasa.
Asamblarea:
Intindeti pe prima foaie jumatate din crema,asezati a doua foaie care se unge cu gem ,a treia foaie cu jumatatea de crema ramasa si se termina cu ultima foaie.
Asesati deasupra prajiturii o tava cu 2-3 carti deasupra,lasati la loc racoros pana a doua zi ca sa se inmoaie.A doua zi pudrati prajitura cu zahar pudra si taiati-o dupa preferinte.
Pofta buna!
1
data viitoare voi face mai multa crema si voi adauga un pic lapte mai mult.
2
in loc de zahar am pus dulcificant