Tot am vazut pe-aici savarine si cum aici nu se gasesc am zis sa incerc si eu, ceva trebuie sa iasa.Am luat reteta de la gaby si m-am pus pe treaba.Nu stiam ca sunt asa usor de facut,dar de-acuma inainte le voi face mai des .
Se freaca drojdia cu putin lapte caldut pana se dizolva, apoi se amesteca cu faina, oul, laptele ramas, sarea si uleiul amestecand bine pana devine un aluat omogen de consistenta unei smantani. Se acopera si se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.
Eu am facut in forma de briose, ca n-am avut forme.
Se ia din compozitie si se umplu formele (dar nu pline cam 3/4) unse cu unt sau foaie de copt. Se lasa 10 minute la crescut apoi se pun in cuptorul incalzit pana ce se rumenesc usor. Apoi se scot si se lasa sa se raceasca
Siropul: apa se fierbe cu zaharul timp de 4-5 minute si cand s-a racit se adauga esenta de rom
Frisca, smantana, zaharul si zaharul vanilat se bat cu mixerul .
La savarine li se taie capacelul nu complet, se insiropeaza bine de tot si se umplu cu frisca. Capacele se ung cu gem de care doriti si se orneaza cu frisca.
Se tin cateva ore in frigider.
Pofta buna!
1
data viitoare le voi face cu o seara inainte ,le voi insiropa si a doua zi le voi umple cu frisca
2
iar in aluat voi pune mai mult zahar