Imi place foarte mult aceasta prajitura, gustoasa si usor de facut.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat cu un praf de sare.
Se adauga treptat zaharul, galbenusul si apoi se adauga faina amestecand cu o paleta de sus in jos.
Se adauga uleiul si praful de copt, amestecand usor.
Se toarna compozitia intr-o tava de 33/24, tapetata cu hartie de copt, apoi se coace in cuptor.
Se testeaza cu scobitoarea daca iese curata, atunci este gata.
Se lasa sa se raceasca, apoi se taie in doua foi.
Crema:
Faina se amesteca cu amidonul si zaharul. Galbenusurile se bat usor cu un sfert din lapte si se adauga peste compozitia din faina, amestecand bine. Laptele ramas se fierbe si se toarna putin cate putin peste compozitia facuta mai sus, amestecand bine in acelasi timp. Se da la foc mic, amestecand continuu pana se ingroasa, apoi se ia de pe foc si se adauga untul si vanilia, amestecand pana devine omogen. In caz ca crema devine prea groasa, se adauga putin lapte cald pana devine crema dorita, iar daca crema e prea lichida, atunci, separat, se amesteca putin amidon de porumb in 2 linguri de lapte si se adauga la crema, amestecand pana se ingroasa. Se ia de pe foc, pana se raceste, se acopera o folie de plastic pentru a nu face crusta .
Jumatate din crema se amesteca incet cu frisca batuta.
Crema se intinde pe prima foaie, se pune cea de-a doua foaie si restul de crema pe deasupra.
Se presara cu nuca de cocos.
Pofta buna!