Sunt delicioase, merg bine cu cafea sau un ceai dimineata, si se prepara rapid.
Separati ouăle, gălbenușurile le mixati cu 150 g de zahăr până se deschid la culoare și își dublează volumul, apoi adăugați treptat doar 50 ml ulei (ca la maioneză) si 50 ml de apă rece, apoi praful de sare.
Albușurile le mixati pana devin tari, apoi amestecati cu restul de zahăr. Adaugati restul de ulei și apă rece.
Peste spuma de albusuri, adaugam gălbenușurile, cu o spatula de silicon amestecam usor cu mișcări de sus in jos.
Treptat adăugăm faina amestecată cu praful de copt cu mișcări de sus in jos, până când făina se încorporează complet în ingredientele lichide.
Merele curatate le tăiem cubulete, apoi le adăugăm la compozitia de mai sus.
Asezam aluatul in tava de briose (tapetata cu hartie de copt) .
Tava o dam la cuptor pentru 30-40 de minute până când e rumenita (se încearcă cu scobitoarea).
Poftă bună!