Desert briose cu mere

de loredanaaa in Prajituri, 17 Dec 2017 | 3214 vizualizari

 

  Sunt  delicioase, merg bine cu cafea sau un ceai dimineata, si se prepara rapid.  

 

INGREDIENTE

  • 4 ouă
  • 300 g făină
  • 300 g zahăr
  • 100 ml ulei
  • 100 ml apă rece
  • 1 praf de copt
  • un praf de sare
  • 4 mere
  • coajă de lămâie rasă
  • zahăr vanilat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu mere:

Separati ouăle, gălbenușurile le mixati cu 150 g de zahăr până se deschid la culoare și își dublează volumul, apoi adăugați  treptat doar 50 ml ulei (ca la maioneză) si 50 ml de apă rece, apoi praful de sare.

 Albușurile le mixati pana devin tari, apoi amestecati cu restul de zahăr. Adaugati restul de ulei și apă rece.

Peste spuma de albusuri, adaugam gălbenușurile, cu o spatula de silicon amestecam usor cu mișcări de sus in jos.

 Treptat adăugăm faina amestecată cu praful de copt cu mișcări de sus in jos, până când făina se încorporează complet în ingredientele lichide.

 Merele curatate le tăiem cubulete, apoi le adăugăm la compozitia de mai sus.

  Asezam aluatul in tava de briose  (tapetata cu hartie de copt) .

 Tava  o dam la cuptor pentru 30-40 de minute până când e rumenita (se încearcă cu scobitoarea).

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert negresa de post