Am facut acest tort de sf. valentin si a iesit foarte gustos.O prietena mi-a zis sa insiropez tortul cu suc fanta,nu ma gandeam ca o sa iasa asa bun cu suc de fanta.Am incercat si mi-a placut mai mult decat cu sirop.
Dati cuptorul la 180 grade in timp ce faceti blatul astfel incat sa fie incins.
Albusurile se separa de galbenusuri. Se bat albusurile cu praful de sare pana devin spuma. Dupa ce au devenit spuma se adauga treptat zaharul amestecand bine, pana devine o bezea tare care nu curge la intoarcerea castronului. Apoi adaugati galbenusurile toate deodata si apa amestecand usor. Se adauga treptat faina pana se incorporeaza. Compozitia o turnati in forma dorita tapetata cu hartia de copt si usor scuturati tava de masa.
Puneti tava la cuptor la 180 de grade, lasand cam 30-40 de minute pana trece testul cu scobitoarea. In primele 15 minunte nu deschideti usa cuptorului. Cand e copt il scoateti din tava si il puneti pe un gratar la racit pana a doua zi. Cand e racit il taiati in doua sau 3 parti.
Crema:
250 de frisca se amesteca cu crema de vanilie cu mixterul pana se ingroasa.Daca nu este suficient de dulce adaugati un pic de zahar pudra dupa preferite.
Insiropati foile de blat cu sucul de fanta , adaugati crema, apoi al doilea blat, repetati operatia pana la ultimul blat.
Frisca lichida ramasa o mixati pana devine tare apoi adaugati intaritorul de frisca,mixand cateva minunte.Ornati blatul cu frisca dupa preferinte
Pofta buna!!!