Am facut 2 torturi,deoarece am avut 2 randuri de invitati ,ziua o parte ,si seara altii.Asa m-am decis sa fac 2 torturi.Blatul preparat in casa mi-a placut mai mult,celalalt este din foi cumparate.
Foile pentru blat:
Faina se amesteca cu amidonul ,daca nu folositi amidon, atunci puneti 200g de faina.
Separati albusurile de galbenusuri.Jumatatea din cantitatea de zahar o puneti peste galbenusuri.
Albusurile se bat spuma, cand incep sa se intareasca adaugati treptat restul de zahar. Se bat bine pana intoarceti bolul si nu curg.
Bateti galbenusurile bine, pana se fac spuma alba si cresc in volum de 3 ori.
O treime din cantitatea de albus batut se amesteca atent cu galbenusurile. Miscarile trebuie sa fie lente si in directia sus-jos.
Peste compozitia de mai sus se adauga faina amestecata cu amidon prin amestecari lente.
Albusurile se adauga la compozitia de mai inainte. Amestecati foarte atent, de sus in jos in nici un caz nu faceti miscari circulare.
Puneti o bucata de hartie de copt la fundul tavii , turnati compozitia si o introsduceti in cuptorul preincalzit.In primele 15 minunte nu deschideti cuptorul,cand e rumenit faceti testul cu scobitoarea.
Sa nu va speriati daca pandispanul se ridica mult la cuptor, iar dupa ce se raceste se mai lasa.
Il lasati sa se raceasca.
E bine sa-l lasati mai multe ore(cam minim 8 ore) si apoi sa-l taiati.Cel mai bine sa-l faceti seara, iar a 2-a zi sa-l ornati.
Se insiropeaza foile cu un sirop facut din zahar ars.
Pe prima foaie se pune crema(crema caramel).
Eu am folosit crema cumparata caramel si crema de vanilie ,care le-am preparat dupa instructiunile de pe cutie.
Insiropati a doua foaie .
Intindeti crema pe a doua foaie(crema de vanilie),din nou sirop pe a treia,crema ,iar ultima se termina cu foaia insiropata
Se orneaza cu frisca si de jur imprejur am pus jumatati de piscoturi
Pofta buna!