publicat la 04.07.2014
publicat la 18.11.2012
publicat la 10.08.2012
Măcar azi ar fi bine să faci o pauză din consultarea asiduă a anunţurilor matrimoniale. Cel puţin încetează să le mai cauţi în revista “Zootehnia modernă”.
Bucataras.ro
[email protected]
Supă-cremă de morcovi și cartofi
Curățăm legumele și le spălăm bine. Cartofii se taie cubulețe, morcovii rondele, ceapa cuburi și se pun într-o oală cu apă, uleiul de măsline, sare și puțin piper. Se pun pe aragaz la foc mediu și se lasă până când fierb foarte bine. Legumele fierte...
Ciorbă de pui cu tăiţei de casă- reţeta mamei de tăiţei
Pieptul de pui se spală bine, în câteva ape reci, şi se taie cubuleţe. Pui 4-5 linguri cu apă într-o oală iar când clocoteşte pui ceapa tăiată mărunt să se înmoaie şi apoi carnea de pui. Adaugi restul de apă, cozile de pătrunjel legate şi...
Ciorbă de porc cu zeamă de varză
Oasele de porc se lasă în apă rece de seara iar apoi se mai spală în câteva ape. Între timp pregătim legumele: ceapa tăiată cubuleţe, ţelina curăţată şi lasată întreagă, păstârnacul tăiat fâşii, morcovii tăiaţi cubuleţe. Se pun...
Ciorbă din aripi curcan
Aripile de curcan se transeaza, se curata si se pun la oparit. Dupa ce le-am oparit, le scoatem si le spalam cu apa calda. Legumele se pregatesc astfel: morcovii dati pe razatoare, ceapa taiata cubulete, ardeiul taiat cubulete. Se pune o cana cu apa intr-o alta oala si se adauga carnea de...
Supă de legume cu găluşte
Dupa ce am curatat si spalat legumele, le pregatim astfel: ceapata taiata cubulete, ardeii taiati cubulete, morcovul taiat cubulete, telina lasata intreaga. Intr-o oala punem apa la fiert, cand a inceput sa clocoteasca punem toate legumele in apa impreuna cu cozile de la patrunjel legate. Rosiile...
Ciorbă din piept de porc
Dupa ce am curatat si spalat legumele, Se pregatesc astfel: -ceapa taiata cubulete -Morcovul taiat cubulete -gogosarii taiati cubulete - pastarnacul taiat fasii mai groase -telina taiata-n 4 Pieptul de porc se spala bine, se opareste si apoi se spala iar in apa...
Ciorbă de afumătură
Se spala bine oasele afumate si apoi se dau intr-un clocot. Intre timp, pregatim legumele: morcovii taiati cubulete, ceapa taiata cubulete, ardeii taiati cubulete, telina taiata-n doua, cartoful taiat cubulete. Dupa ce am oparit oasele, le scoatem din apa si le spalam in apa calda....
Borş de cartofi
Ceapa de taie cubulete si se caleste pana se inmoaie putin, in uleiul incins cu putina apa. Turnam apa peste ceapa si adaugam restul legumelor si verdeturilor: dovlecelul curatat de coaja si taiat cubulete morcovii dati pe razatoare ardeiul taiat cubulete...
Borş moldovenesc de găină
Dupa ce gaina a fost decapitata, i s-au smuls penele, am parlit-o, i-am taiat unghiile si alte alea, o spalam bine bine si o transam. Intr-un ceaun mare punem niste apa si oparim gaina, impreuna cu o lingura cu zahar, iar apoi aruncam apa. Punem apa necesara pentru ciorba, punem...
Ciorbita cu perisoare
Intr-o oala se pune la incins uleiul impreuna cu 2-3 linguri cu apa. Ceapa taiata marunt se pune in uleiul incins si se lasa pana se inmoaie un pic. Adaugam si morcovii dati pe razatoare si pasta de gogosari iar apoi mai lasam inca 2 minute. Peste...
Ciorba de caras
Ceapa se taia marunt si se pune la calit in uleiul incins. Peste ceapa se pune morcovul taiat cubulete, pastarnacul taiat fasii si se lasa un pic pana se inmoaie ceapa. Se toarna apa si cand incepe a fierbe adaugi gogosarii, telina. si orezul. Cozile de leustean le...
Borş moldovenesc cu bureţi uscaţi
Pui buretii la inmuiat in apa fiarta. Morcovii, ceapa si ardeii se taie cubulete iar apoi se pun la calit, in ulei incins si stins cu putina apa. Pui apa si lasi sa fiarba legumele. Adaugi si frunze de telina legate cu o ata. Dupa ce legumele au fiert un pic adaugi rosiile decojite si...
Supă de pui cu tăiţei
Se spala bine pieptul de pui, se da intr-un clocot, se scoate pieptul si se spala bine bine pieptul. Il spalam din nou pentru a inlatura eventuale mizerii. :p Se taie cubulete pieptul si se pune la fiert impreuna cu legumele taiate in bucati mari si cu patrunjelul tocat...
Supa de linte
Lintea se alege de mizerie si se spala in cateva ape. Se da intr-un clocot si apoi se arunca apa. Se pune alta apa peste linte si adaugam toate legumele, taiate in bucati mai mari (ceapa se lasa intreaga), doar usturoiul nu se adauga. Se lasa sa fiarba bine iar cand au fiert...
Ciorbă de cartofi şi fasole verde
Intr-o oala se pune la incins uleiul impreuna cu 3 linguri cu apa. Ceapa taiata marunt se pune in uleiul cu apa. Cand incepe a se inmuia ceapa se adauga ardeiul taiat cubulete, fasolea verde, cartofii taiati cubulete si morcovul taiat rondele. Toate legumele se...
Ciorbă de curcan
Aripile de curcan se spala bine, se dau intr-un clocot timp de 10 minute, se arunca apa murdara, se pune alta apa calduta iar apoi se pun iar la fiert. Se lasa la fiert cu un praf de sare timp de vreo 20 de minute, avand grija sa spumam mereu Dupa aia se adauga morocvul dat pe razatoare,...
Ciorba de vacuta
Carnea de vita se pune in apa rece circa o ora, schimbandu-se din cand in cand apa. Acest proces se face pentru a iesi sangele Se fierbe bine carnea de vita, spumand din cand in cand. Eu am avut niste pulpla de vita cu os asa ca am sectionat in bucatele dupa ce am fiert carnea. Cand...
Supa de gaina cu galuste pufoase pufoase
Gaina am oparit-o mai intai si apoi am pus-o la fiert intr-o oala de circa 4 litri. Gaina pe care am avut-o eu era din comert asa ca fierbe mai repede. Inca de la inceput se pune ceapa taiata in doua, morocul taiat in bucati mari si pastarnacii taiati in buati mari. Trebuie avut...