Supă-cremă de morcovi și cartofi

de ionix in Supe, 8 Dec 2011 | 3865 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi măricei
  • 4 morcovi
  • două cepe galbene
  • 50 g unt
  • 3 linguri cu smântână
  • 100 ml suc de roșii
  • o linguriță cu ulei de măsline
  • sare și piper după gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă-cremă de morcovi și cartofi:

 

Curățăm legumele și le spălăm bine. Cartofii se taie cubulețe, morcovii rondele, ceapa cuburi și se pun într-o oală cu apă, uleiul de măsline, sare și puțin piper. Se pun pe aragaz la foc mediu și se lasă până când fierb foarte bine.

Legumele fierte se strecoară dar se păstrează zeama în care au fiert.

Legumele fierte se pun în blender, cu smântână și cu unt. 

Legumele foarte bine pasate se pun într-o oală, se adaugă sucul de roșiiși zeamă în care au fiert legumele. Nu se pune foarte multă zeamă, eu am pus cam o căniță, depinde de cât de groasă-ți place supa-cremă.

Se pune sare și piper după gust iar apoi se pune oala iar pe aragaz și se lasă să dea iar într-un clocot.

Se servește cu crutoane.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă-cremă de morcovi și cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

COMENTARII (13)

Adinuta 1

08.12.2011, 21:07

mmmm! si eu!

nadina73 1

08.12.2011, 23:11

MIUTA 1

09.12.2011, 23:00

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Șnițele crocante din dovlecei - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 09:18

Muschiulet de porc cu gnocchi si mazare

de Rocsi 9

pe 16.07 la 21:02

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa japoneza miso cu muschiulet de porc