reteta de la mama
Se spala bine oasele afumate si apoi se dau intr-un clocot.
Intre timp, pregatim legumele: morcovii taiati cubulete, ceapa taiata cubulete, ardeii taiati cubulete, telina taiata-n doua, cartoful taiat cubulete. Dupa ce am oparit oasele, le scoatem din apa si le spalam in apa calda. Intr-o alta oala punem apa la fiert si oasele oparite. Cand incepe a fierbe apa adaugam legumele toate si cozile legate de la verdeturi. Dupa vreo o jumatate de ora adaugam sucul de rosii si zarzavatul.
Intre timp punem borsul sa dea intr-un clocot. Spre final, cand incepe sa fiarba bine carnea de pe oase, adaugam borsul. Lasam sa dea intr-un clocot si adaugam taiteii. Dupa circa 7-8 minute, punem sare si piper dupa gust si stingem focul. Tocam legaturile cu verdeata si punem peste ciorba.
Se mananca fierbinte cu un ardei iute si stingem cu putina tuica de prune.
Pofta buna!