altfel de tăiţei... dar sunt tare buni...
Pieptul de pui se spală bine, în câteva ape reci, şi se taie cubuleţe.
Pui 4-5 linguri cu apă într-o oală iar când clocoteşte pui ceapa tăiată mărunt să se înmoaie şi apoi carnea de pui. Adaugi restul de apă, cozile de pătrunjel legate şi legumele tăiate cubuleţe. Când carnea este aproape fiartă vei turna roşiile decojite şi tăiate mărunt. Între timp fierbi borşul şi-l adaugi în ciorbă după ce a fiert carnea bine iar apoi laşi să dea într-un clocot.
Cât timp ciorba dă în clocot, vom face tăiţeii.
Se bat ouăle foarte bine, ca pentru omletă. Peste ouăle bătute punem câte puţină făină, cât să facem un aluat puţin mai gros faţă de cel pentru clătite. Aluatul moale îl punem într-un ornator, sau într-o pungă găurită în vârf, şi turnăm puţin câte puţin pentru a face tăiţeii. La început ei vor sta deasupra şi sunt fierţi când ei nu vor mai pluti pe ciorbă. După ce tăiţeii au fiert, vom opri focul şi vom scoate cozile de pătrunjel
Se presară pătrunjel proaspăt tocat şi se mănâncă.
Poftă bună!