Prajitura albinuta umpluta

de Oana in Prajituri, 3 Mar 2010 | 14471 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 f faina
  • coaja rasa de o lamaie
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • 60 g zahar
  • 100 g unt moale
  • 250 ml lapte caldut
  • Decor:
  • 100 g unt
  • 200 g miere
  • 200 g migdale maruntite (feliate)
  • 3 linguri frisca lichida
  • Crema:
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 800 ml lapte
  • 100 g unt moale
  • 4 linguri zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura albinuta umpluta:

Cuptorul se incinge la 180 grade. Tava se tapeteaza cu hartie de copt.

Intr-un castron se amesteca faina cu coaja de lamaie, sarea si o lingura de zahar. Apoi se adauga untul moale, laptele caldut si restul de zahar, se amesteca cu mixerul cu paletele de aluat pana compozitia devine omogena. Se acopera cu un prosop si se lasa la dospit 45 de minute, la loc cald (eu am pus castronul pe aragaz).

Intre timp se pregateste "decorul" si crema.

Intr-o craticioara se dau in clocot mierea, frisca lichida, untul si migdalele, se amesteca in continuu, apoi se da craticioara la rece.

Pentru crema, se da laptele in clocot, apoi se adauga praful de budinca, amestecand cu un tel si se tine pe foc un minut pana se ingroasa. Untul moale se bate cu zaharul pudra, apoi se adauga in budinca calda, treptat, cu o lingura, amestecand compozitia cu telul. Se lasa la racit.

Dupa ce aluatul a crescut, se framanta putin, apoi se intinde o foaie pe hartia de copt, se inteapa cu furculita, se acopera tava cu prosopul de bucatarie si se mai lasa 15 minute sa creasca. Se tarna deasupra amestecul cu migdale, se intinde bine pe toata suprafata si se pune tava in cuptor, pe gratarul de sus, aproximativ 30 de minute. O sa vedeti ca incepe sa se rumeneaca usor pe margini. Eu am ridicat putin un colt si am vazut ca era usor rumenita si am scos-o din cuptor. Se lasa la racit.

Se taie prajitura in patratele, apoi fiecare patratel se sectioneaza in doua pe orizontala si se umple cu crema de vanilie.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura albinuta umpluta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Alba ca zapada