Cuptorul se incinge la 180 grade. Tava se tapeteaza cu hartie de copt.
Intr-un castron se amesteca faina cu coaja de lamaie, sarea si o lingura de zahar. Apoi se adauga untul moale, laptele caldut si restul de zahar, se amesteca cu mixerul cu paletele de aluat pana compozitia devine omogena. Se acopera cu un prosop si se lasa la dospit 45 de minute, la loc cald (eu am pus castronul pe aragaz).
Intre timp se pregateste "decorul" si crema.
Intr-o craticioara se dau in clocot mierea, frisca lichida, untul si migdalele, se amesteca in continuu, apoi se da craticioara la rece.
Pentru crema, se da laptele in clocot, apoi se adauga praful de budinca, amestecand cu un tel si se tine pe foc un minut pana se ingroasa. Untul moale se bate cu zaharul pudra, apoi se adauga in budinca calda, treptat, cu o lingura, amestecand compozitia cu telul. Se lasa la racit.
Dupa ce aluatul a crescut, se framanta putin, apoi se intinde o foaie pe hartia de copt, se inteapa cu furculita, se acopera tava cu prosopul de bucatarie si se mai lasa 15 minute sa creasca. Se tarna deasupra amestecul cu migdale, se intinde bine pe toata suprafata si se pune tava in cuptor, pe gratarul de sus, aproximativ 30 de minute. O sa vedeti ca incepe sa se rumeneaca usor pe margini. Eu am ridicat putin un colt si am vazut ca era usor rumenita si am scos-o din cuptor. Se lasa la racit.
Se taie prajitura in patratele, apoi fiecare patratel se sectioneaza in doua pe orizontala si se umple cu crema de vanilie.