Reteta o am de la mamicuta mea frumoasa si iubita.
Gaina am oparit-o mai intai si apoi am pus-o la fiert intr-o oala de circa 4 litri.
Gaina pe care am avut-o eu era din comert asa ca fierbe mai repede.
Inca de la inceput se pune ceapa taiata in doua, morocul taiat in bucati mari si pastarnacii taiati in buati mari.
Trebuie avut grija sa se spumeze bine supa.
Cand incepe sa fiarba gaina se adauga frunzele de telina, ardeiul gras taiat in doua, sare si piper (dupa gust)
Cand carnea este fiarta se scot legumele, eu las doar morcovii pentru ca-mi place sa-i mananc in supa, si se pregateste compozitia de galuste.
Pentru galuste: ouale se bat bine bine de tot, apoi se adauga grisul treptat pentru a nu face cocoloase si praful de copt.
Inainte de a pune galustele in oala punem un pahar de apa rece in supa pentru a intrerupe un pic fierberea si adaugam galustele cu lingura in oala.
Se lasa circa 10-15 minute pana fierb galustele.
Se serveste atat calda cat si rece.
Pofta buna!
1
Mare grija la galuste sa nu se zdrentuiasca. Eu mai stropeam cu un pic de apa rece sa nu se zdrentuiaca galustele.