de ce moldovenesc??? pt ca de acolo-i gaina... nu mai stiu exact din ce curte pt c-am primit multe, de prin mai multe curti :D :D uitasem sa postez reteta asta, e de acum vreo o luna :D:D
Dupa ce gaina a fost decapitata, i s-au smuls penele, am parlit-o, i-am taiat unghiile si alte alea, o spalam bine bine si o transam.
Intr-un ceaun mare punem niste apa si oparim gaina, impreuna cu o lingura cu zahar, iar apoi aruncam apa.
Punem apa necesara pentru ciorba, punem bucatile de gaina si lasam sa fiarba singurica un pic. Din cand in cand vom spumai ciorbita.
Intre timp pregatim legumele. dupa ce am spalat toate legumele efectuam urmatorii pasi: taiem cubulete ceapa, taiem cubulete morcovul, taiem cubulete ardeii grasi, patrunjelul il legam cu o ata, telina o taiem in 2-3 bucati mari, pastarnacul il taiem pe lung in 2-3 fasii.
Rosiile le punem intr-un bol separat, dupa ce le-am spalat, si le dam pe razatoare pe ochiurile mari.
Dupa ce am dat in cateva clocote gaina, circa o ora, adaugam legumele toate si patrunjelul...
Cand carnea este aproape fiarta, adaugam rosiile date pe razatoare si lasam sa dea intr-un clocot.
Intre timp fierbem borsul si-l punem fierbinte in ciorba, dupa etapa cu rosiile.
Dupa ce a dat iar intr-un clocot cu borsul, adaugam taiteii si dregem cu sare siper iar apoi mai lasam inca 5-6 minute.
Oprim focul si punem niste patrunjel proaspat tocat.
Pofta buna!