Dupa ce am curatat si spalat legumele, le pregatim astfel: ceapata taiata cubulete, ardeii taiati cubulete, morcovul taiat cubulete, telina lasata intreaga. Intr-o oala punem apa la fiert, cand a inceput sa clocoteasca punem toate legumele in apa impreuna cu cozile de la patrunjel legate. Rosiile nu se pun inca.
Intre timp punem intr-un alt vas apa la fiert. Cand a inceput sa clocoteasca, bagam rosiile timp de 10-15 secunde in apa fierbinte si apoi le scoatem intr-un bol cu apa rece. Rosiile se decojesc si se taie cubulete. Cubuletele de rosii se toarna peste legumele care clocotesc si lasam la foc mediu. Dupa vreo 30 de minute adaugam uleiul, sucul de rosii, sarea si piperul. Se lasa la foc mic sa fiarba. Cand legumele sunt fierte ne apucam de facut galusetele, dar inainte mai punem sare(dupa gust)
Preparare galuste:
Ouale se bat bine si se amesteca usor cu grisul, turnati lingura cu lingura. Dupa ce am incorporat, adaugam apa minerala. Compozitia nu trebuie sa fie nici prea vartoasa si nici prea moale (a se vedea poza). Ele se toarna imediat in supa, dar inainte de a le pune trebuie sa adaugam cateva linguri cu apa rece in supa. Forma galustelor se da adaugand in supa compozitia cu lingura, umpli doar jumatate de lingura. Se lasa inca vreo 8-9 minute, cu un capac deasupra, si apoi se serveste.
Se serveste cu patrunjel proaspat tocat.
Pofta buna!
1
galustele se pun in supa imediat cum ai facut compozitia, nu lasa sa stea pentru ca se vor intari galustele.
2
Rolul apei reci in supa este de a stopa fierberea iar galustele sa creasca frumos.
3
telina si cozile de patrunjel se scot din supa