Supa rece de iaurt si castraveti

de Bucataria_lui_Tavi in Supe/Ciorbe, 27 Mai 2010 | 7267 vizualizari

 

Au venit caldurile si, in mod normal, ar trebui sa desfacem berile. La contrapartida insa va recomand o supa rece de iaurt si castravete, originara din Grecia (Rhodos). Cu doar 320 de calorii/portie si cu o preparare asigurata in max 15 minute, reprezinta o alegere ideala pentru zilele toride de vara. Nimic nu se fierbe, totul se transforma intr-un cocktail delicios si racoritor.

 

INGREDIENTE

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 750 g iaurt (0% grasime);
  • 125 ml lapte (0,1% grasime);
  • sucul de la 1 lamaie; 1 lingura ulei de masline;
  • 200 g castraveti (taiati cuburi mici, obligatoriu);
  • 2 graunte de usturoi;
  • 50 g seminte de pin;
  • 150 g branza Feta;
  • 1 legatura cimbru verde, tocat;
  •  1 lamaie feliata, pentru decor;
  • sare si piper dupa gust;
  • 1 lingura de ulei pentru prajit.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa rece de iaurt si castraveti:

Pregatire ingrediente: Stoarceti lamaia si curatati castravetele de coaja. Taiati castravetele pe jumatate, pe lungime, si scoateti samburii cu ajutorul unei lingurite. Taiati apoi castravetele cuburi mici (chiar daca va doare sufletul - dedicatie speciala pentru Ina).

Tocati grauntele de usturoi. Taiati branza Feta cuburi mici si tocati cimbrul verde. Taiati lamaia felii, puneti-va la indemana: iaurtul, laptele, semintele de pin, uleiul sarea, piperul si, e gata!, aveti toate ingredientele pregatite pentru a incepe prepararea.

Preparare supa de iaurt si castraveti: Puneti iaurtul intr-un bol. Peste iaurt turnati laptele si amestecati pana se omogenizeaza. Turnati sucul de lamaie si amestecati din nou. Adaugati uleiul de masline si condimentati cu un praf de sare si de piper. Amestecati din nou, dupa care adaugati castravetii si amestecati, inca o data, pana se integreaza in compozitie toate ingredientele.

Separat, intr-o tigaie, puneti o lingura de ulei. Cand uleiul s-a incins, adaugati usturoiul in tigaie sa se rumeneasca, pana capata o culoare aurie, dupa care puneti-l deoparte intr-un bol.

Intr-o alta tigaie, fara ulei, adaugati semintele de pin, pe care rumeniti-le, la foc mediu, pana capata o culoare maro-aurie. Stingeti focul si puneti-le deoparte intr-un bol.

In acest moment, supa poate fi servita.

Asadar puneti supa in farfurie, presarati pe deasupra usturoi rumenit, bucati de branza Feta si seminte de pin. Presarati apoi cimbru verde pe deasupra si ornati cu felii de lamaie. Se consuma cu paine de casa sau crutoane.

PREPARARE IN IMAGINI

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa rece de iaurt si castraveti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tarator