la ciorbita asta m-a ajutat si mami :D
Carnea de vita se pune in apa rece circa o ora, schimbandu-se din cand in cand apa. Acest proces se face pentru a iesi sangele
Se fierbe bine carnea de vita, spumand din cand in cand. Eu am avut niste pulpla de vita cu os asa ca am sectionat in bucatele dupa ce am fiert carnea. Cand carnea incepe a se albi, adica fierbe, se adauga ceapa taiata cubulete, morcovul taiat rondele, ardeiul gras taiat cubulete. telina taiata cubulete, frunzele de telina legate intre ele si pastarnacul taiat fasii. Eu iarna pun zarzavat facut de mine la borcane care contine telina, rosii, patrunjel si ardei gras.
Se lasa la fiert circa 30-40 min si apoi se adauga sucul de rosii. Se mai lasa la fiert circa 10 minute si se pune si borsul. Dupa ce a dat iar in clocot se scot frunzele de telina si se pune fideaua, sarea si piperul. Se fierbe la foc mic inca 10-15 de minute, apoi se bat ouale amestecandu-se cu un pic de ciorba si se pune treptat in ciorba pentru a face zdrente de ou. Se presara patrunjel verde tocat si se serveste calda cu smantana si ardei iute.
Pofta buna!.