ianculubita

6

Bucataras
Chef

Galati

Bucataras din 08.02.2011

RETETE823
PRIETENI220
Retete

Prajitura Noire

In Prajituri la 2 Iul 2011

Biscuitii i-am sfaramat in palme,i-am amestecat bine cu 100g de unt topit,am pus compozitia intr-o forma de chec cu folie alimentara,am presat bine cu o paleta si am dat la frigider 2ore; pentru crema ,am topit ciocolata impreuna cu untul la microunde: -dupa ce s-a racit am amestecat...

Fasole cu ciolan afumat

In Porc la 30 Iun 2011

Fasolea,o pun sa se umfle intr-un castron cu o mana de sare de bucatarie; a doua zi, pun la fiert rasolul spalat cu apa calda; dupa ce se desprinde carnea de pe os, il scot si-l las deoparte; fasolea,scursa si spalata, o pun la fiert si o las pana ce boabele incep sa crape; Scurg fasolea, o...

Legume umplute si sarmalute

In Porc la 30 Iun 2011

In tigaia cu ulei,calesc ceapa tocata marunt,adaug cutia cu rosii iar dupa ce a scazut opresc focul;carnea data prin masina,o amestec cu ceapa,orezul,marar si patrunjel taiate marunt,sare,piper,cimbru,ouale batute si amestec foarte bine cu mana,dupa care las sa se odihneasca;frunzele le oparesc...

Tochitura de Galati

In Porc la 30 Iun 2011

Burta spalata uscata, o tai marunt pentru a-si lasa grasimea. Adaug si carnea taiata in cubulete potrivite, pun capacul si las la inabusit 30 minute. Adaug carnatii taiati, las sa se rumeneasca totul, adaug vinul iar dupa ce s-a evaporat alcoolul condimentez si adaug usturoiul pisat. Dupa 10...

Zmeura cu alcool

In Bauturi la 27 Iun 2011

Zmeura curatata de codite,pusa intr-o sita,o spal sub jet de apa rece apoi o pun in sticla,deasupra zaharul iar a doua zi umplu sticla cu tuica si o dau la camara;poftiti la o gura de zmeurata(nu stiu cum sa-i zic) si un pahar de cola daca vi se pare prea tare.

Specialitate de pui,somon si cascaval umplut

In Aperitive / Garnituri la 26 Iun 2011

Pieptul feliat,usor batut cu ciocanul de snitele condimentat cu sare si piper; deasupra pun somon si cate doua batoane de surimi; rulez,prind cu scobitoare,dau prin faina,ou batut si susan apoi prajesc in baie de ulei; le scot pe prosoape de hartie; in tigaie cu o lingura de unt se...

Prajitura in trei culori

In Prajituri la 26 Iun 2011

Ouale frecate cu zahar si zahar vanilat pana rezulta o crema spumoasa alba; se adauga untul la temperatura camerei,laptele caldut,si faina amestecata cu praful de copt; aluatul se imparte in trei si se pune la copt in forma de tort cu hartie de copt; nu recomand o alta tava,pentru ca...

Oua cu rosii

In Aperitive / Garnituri la 25 Iun 2011

Rosiile tocate marunt,le pun sa se caleasca,dupa ce u devenit ca o pasta,adaug ouale batute cu sare,piper si usturoiul pisat;amestec pentru ca nu trebuie sa fie omleta si se serveste simpla sau cu acreala.

Supa de rosii

In Supe la 25 Iun 2011

Toate legumele curatate,spalate,taiate,se pun in oala si se cuprind cu apa; se lasa la fiert incet mai bine de o ora; se strecoara iar legumele le dau la blender,pasta rezultata o pun la loc in oala,completez cu apa,pun si un cubulet de concentrat de pui sau vegeta; cand incepe sa...

Peste prajit

In Somon la 25 Iun 2011

Acest peste se curata pe la urechi;se apuca branhiile cu un cutit cu varful rotund si nu prea ascutit,si o data trase,ies si intestinele; deci curatat,spalat,dat cu putina sare si lasat 1h,timp in care se pregateste mujdeiul; curatat usturoi,pisat bine,frecat cu ulei apoi adaugat rosiile...

Sirop de trandafiri

In Sirop / Compot la 25 Iun 2011

Petalele,frecate bine cu sare de lamaie,pana capata o culoare rosiatica,apoi se pun in oala cu 4l de apa si se fierbe 5min;se pune capacul si se lasa pana a doua zi,cand se strecoara petalele,intr-un alt vas se pune 1cana de zahar si 2cani de lichid;se lasa sa fiarba incet pana capata consistenta...

Ciorba de zarzavat

In Ciorbe la 24 Iun 2011

Toate legumele curatate spalate,taiate marunt,radacinoasele date pe razatoare,se pun la calit,mai putin pastaile si rosiile,in oala cu ulei incins;dupa ce s-au inmuiat,se adauga rosiile date la blender si un varf de lingurita de zahar;dupa cateva minute,cartofii cubulete si 3-4 cani cu apa;se...

Quiche cu dovlecei

In Aperitive / Garnituri la 24 Iun 2011

Forma de tarta se captuseste cu foaia de aluat;in tigaia cu ulei incins,se caleste ceapa taiata julienne si dovleceiii taiati rondele subtiri;intr-un castron se amesteca ouale cu sare,piper,branza si cascavalul ras;in forma se pun dovleceiii,deasupra branza si se da la cuptor 40min.se taie dupa...

Placinta cu urda si marar

In Aperitive / Garnituri la 24 Iun 2011

Amestec urda cu ouale batute,mararul taiat,de asemenea si ceapa tocata marunt si sare in situatia in care urda nu este sarata;pe foaia de placinta unsa cu unt pun 3linguri de umplutura,o rulez si o pun intr-o forma rotunda,de asem,enea unsa cu unt;procedez asa pana se umple forma,deasupra,pun 1ou...

Dulceata de capsune

In Dulceata / Gem la 24 Iun 2011

Capsunile curatate de codite,le pun intr-o sita si le spal sub jet de apa rece;dupa ce s-au scurs,le pun intr-un vas impreuna cu zaharul si le las 2ore la frigider dupa care le pun la fiert la foc mare 30min,spumuind din cand in cand;daca e suficient de legata,adaug zeama de lamaie,apoi in...

Gogosi

In Dulciuri la 24 Iun 2011

Pun faina cernuta intr-un castron,drojdia frecata cu putin zahar o rastorn peste faina,adaug restul ingredientelor,amestec cu o lingura si mai adaug apa calda sau lapte pana ajunge la consistenta unei smantani; pun un prosop deasupra si las aluatul sa creasca 30-40min; pun uleiul intr-un ceaun...

Caisata si capsunata

In Bauturi la 24 Iun 2011

Fructele curatate de samburi,codite,spalate,le pun separat in sticle iar peste fiecare pun cate 1kg de zahar; Dupa 2 zile, umplu sticlele cu rachiu de tara si le pun la camara asteptandu-si musafirii.

Dulceata de zmeura

In Dulceata / Gem la 24 Iun 2011

Intr-un vas,pun zaharul cu apa,las sa fiarba pana se face un sirop destul de gros;adaug fructele spalate sub jet de apa,las focul mare doar 15min,timp in care spumuiesc;aproape de sfarsit adaug zeama de lamaie,si pun dulceata fierbinte in borcane curate;infiletez bine capacul,dupa ce s-au...

Crap cu rosii

In Crap / Caras la 7 Iun 2011

Pestele spalat,il dau cu un praf de sare si-l mai las 10min,dupa care-l dau prin faina si-l prajesc;in alt vas,cu 1lingura de ulei rastorn cutia de rosii,adaug usturoiul zdrobit,vinul si las sa fiarba acoperit 5-10min,condimentez,adaug pestele si dau vasul la cuptor 10min.se serveste dupa...

Prajitura cu Finetti

In Prajituri la 7 Iun 2011

Galbenusurile,frecate cu zahar,vanilia,mac,faina,se amesteca usor cu albusul batut spuma cu un praf de sare, apoi se rastoarna in tava cu hartie de copt si se da la cuptor 15-20min; in acest timp,se rastoarna crema de finetti intr-un bol si eu am inmuiat-o la microunde sau la bain-marie;dupa...

Dulceata de nuci verzi

In Dulceata / Gem la 5 Iun 2011

Pe timpul cand nu aveam apometre,curatam nucile sub jet de apa,acum le curat cu manusi pana la partea alba si le pun intr-un vas cu apa rece in care am stors o lamaie;in acest timp,fierbe apa cu zahar pentru sirop iar cand este suficient de legat adaug nucile;las sa fiarba cu focul mare...

Prajitura inteligenta

In Prajituri la 4 Iun 2011

Galbenusurile se freaca cu 5linguri de zahar,sare si vanilia,amoniacul stins cu otet; dupa omogenizare,se adauga untul moale,la temperatura camerei,faina si laptele; se adauga albusurile batute spuma cu restul de zahar,amestecand cu o lingura de lemn sau o spatula; se toarna in tava cu...

Pulpe la cuptor cu cartofi

In Pui la 4 Iun 2011

Pulpele curatate,spalate,condimentate le pun deoparte;cartofii curatati,spalati,taiati in cubulete sau dupa preferinta fiecaruia,ii pun in vasul de yena,adaug sare,piper,putin cimbru,bulionul,uleiul,1cana cu apa si amestec bine; Deasupra pun pulpele,acopar cu o folie de aluminiu si dau la...

Tocanita cu pastai

In Mancaruri de post la 4 Iun 2011

In vasul cu ulei incins,se pune la calit ceapa tocata marunt impreuna cu usturoiul de asemenea taiat marunt. Se adauga cutia cu rosii,dupa cateva minute cartofii curatati,spalati si taiati cubulete,2cani cu apa. Se pune capacul si se lasa la fiert incet 20 min. Dupa ce cartofii sunt aproape...

Sufleu de dovlecei

In Aperitive / Garnituri la 4 Iun 2011

Galbenusurile,frecate cu uleiul ca la maioneza,se amesteca cu smantana,verdeata tocata marunt,branza rasa,faina,chimenul,usturoiul pisat,sare,piper si dovleceiii dati prin razatoarea cu ochiuri mari si storsi bine; dupa ce totul s-a omogenizat se amesteca cu albusurile batute spuma; se pune...

Bors de peste

In Peste la 4 Iun 2011

Pestele,portionat,spalat,dat cu un praf de sare il pun la frigider; in oala cu ulei pun ceapa,ardeii,taiati marunt,morcovul si dovlecelul dati prin razatoare sa se caleasca; adaug cutia de rosii,o jumatate de lingurita de zahar si amestec pana scade apa din legume; adaug 1l de apa iar...

Frunze de vita conservate

In Conserve la 4 Iun 2011

Prima reteta este pentru casa;de cum apar frunzele pe piata,cumpar multe,le pun in pungi si le bag la congelator; A doua reteta este pentru fete; in sticle de plastic de diferite marimi,cu conditia sa fie uscate,introduc in ele cate 5-10 frunze infasurate;dupa ce am umplut sticlele,pun...

Fructe la congelator

In Conserve la 4 Iun 2011

Caisele spalate,le scot samburii,apoi jumatatile le pun in tavita de la congelator pe hartie de copt cu distanta intre ele; le tin 1-2 zile apoi le pun in pungi cat folosesc o data si le depozitez in sertarul cu fructe; capsunile le scot coditele dar nu la toate,pe cele mai mari le opresc...

Dulceata de trandafiri

In Dulceata / Gem la 4 Iun 2011

Petalelor de trandafir li se taie portiunea alba de la capat,se freaca foarte bine pana capata o culoare rosiatica cu lingurita de sare de lamaie si cele doua lingurite de zahar,apoi se pune vasul in frigider; se face siropul din apa cu zahar la foc mare,se spumuieste iar cand a ajuns la...

Ciorba de curcan cu taitei de casa

In Ciorbe la 31 Mai 2011

Carnea portionata,spalata,o dau in cateva clocote dupa care o spal si oala bineinteles si o pun din nou la fiert in apa calda;pentru ca fierbe foarte repede,pun si zarzavatul curatat,spalat, taiat sau dat pe razatoare,cartofii taiati in sferturi;dupa ce incepe sa clocoteasca adaug si rosiile...

Afisate 691 - 720 din 823 retete    

Postari recente

publicat la 09.02.2024

Reteta de prajitura imposibila

Horosmopul tau de astazi:

Taur

”Cand o sa mai slabesti si tu?”

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]