Azi fiind racoare pe la noi,m-am dat putin la caietul cu retete si pentru ca tot am facut sirop de trandafiri,l-am valorificat si bine am facut.Pentru ca este compozitie putina,am folosit forma de tort rotunda,altfel,nu iesea nimic.
Ouale frecate cu zahar si zahar vanilat pana rezulta o crema spumoasa alba;
se adauga untul la temperatura camerei,laptele caldut,si faina amestecata cu praful de copt;
aluatul se imparte in trei si se pune la copt in forma de tort cu hartie de copt;
nu recomand o alta tava,pentru ca este compozitie putina;
primul blat ramane galben,se coace 8-10 min,in al doilea blat am pus siropul si la fel s-a copt iar in blatul trei am pus cacao si 2-3 linguri de lapte;
cat s-au racit blaturile am facut frisca dupa instructiunile de pe pachet apoi am insiropat blaturile putin cu un sirop din apa si zahar,am pus frisca intre ele iar deasupra ciocolata rasa;
am dat la frigider si acum va servesc;
Pofta buna!