Tarta tatin

de ianculubita in Dulciuri, 5 Apr 2013 | 3542 vizualizari

 

Tatin ar trebui scris cu litera mare pentru ca este numele a doua surori,cele care au inventat aceasta reteta si care se numeau Tatin(nume de familie)
Astfel de tarte sunt foarte multe,probabil fiecare a adaptat-o dupa gust sau dupa ce a avut prin frigider;de aceea nimeni nu stie care este originalul.

 

INGREDIENTE

  • 1cana cu zahar
  • 100g unt
  • 6mere
  • 1lingura scortisoara
  • 4oua
  • 4linguri faina
  • 4linguri zahar
  • 100g stafide
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta tatin:

Intr-un vas pe foc punem zaharul,cand s-a topit adaugam untul apoi merele curatate si taiate cubulete,stafidele si scortisoara,amestecam iar dupa ce s-a topit bine zaharul si merele s-au inmuiat dam deoparte.

Intr-un bol frecam galbenusurile foarte bine cu zahar,adaugam faina apoi albusurile batute cu un praf de sare si amestecam cu o lingura;rasturnam compozitia peste mere si lasam la cuptor 30min;cand este gata si racita putin,punem un platou deasupra si rasturnam tarta.

Se serveste rece cu frisca sau simpla.

TIPS-URI

1

cautati ca merele sa fie putin acrisoare pentru ca este zahar mult si rezultatul este destul de dulce

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta tatin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

ianculubita 1

06.04.2013, 07:18

_Alina_ 1

06.04.2013, 08:33

Minunata in orice fel!
Originalul e cu aluat subtire deoarece Stephanie Tatin vroia initial sa faca o placinta

Sidy 1

06.04.2013, 08:39

O nebunieeeeee Vreau si eu

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu nectarine