Sarmalute in cuib cu afumatura

de ianculubita in Mancaruri cu carne, 18 Apr 2013 | 7230 vizualizari

 

Va invit la o portie de super sarmalute!

 

INGREDIENTE

  • 700 g carne de porc de la burta
  • 300 g carne de vita
  • 1 ceapa mare
  • 4 rosii sau 2 linguri bulion
  • 4 linguri ulei
  • 3 linguri pasta de ardei
  • 100 g orez cu bob rotund
  • 1 varza murata
  • verdeata
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 300 g costita afumata sau kaiser
  • 1 cana suc de rosii
  • 1 cana cu vin alb
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute in cuib cu afumatura:

In tigaia cu ulei calim ceapa tocata marunt, adaugam rosiile mixate sau bulion, pasta de ardei, lasam cateva minute apoi rasturnam in castronul cu carne tocata iar aici adaugam sare, piper, putin cimbru uscat, orezul spalat si scurs, verdeata tocata si amestecam bine totul; lasam carnea sa se mai odihneasca, in timp ce pregatim vasul.

Varza tinuta 20-30 min in apa rece, scoatem frunzele, taiem nervura groasa de la fiecare, apoi pe fundul vasului punem 2 crengute de cimbru, acoperim cu varza tocata fin, apoi felii de costita.

O frunza mare de varza, taiata in 4 (depinde de frunza cat e de mare), formam sarmalute, apoi pe o frunza mare punem 3-4 sarmalute si facem una singura, dupa care asezam cuiburile in oala; peste cuiburi punem alt rand de varza tocata iar deasupra alt rand de costita; rasurnam sucul de rosii, vinul si 1-2 cani cu apa, acoperim vasul si lasam la cuptor la foc mic 1-2 ore, timp in care mai verificam daca nu a scazut de tot sosul

Servim pe farfurie un cuib, alaturi o lingura de varza, o felie de costita, mamaliguta si optional, smantana.

TIPS-URI

1

umplutura o puteti gusta si mai adaugati condimente dupa gust

2

de asemenea sosul de la fiert il gustati pentru sare daca mai e nevoie

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in cuib cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sarmale in vas roman