Am facut acest tort pentru fiica mea Mihaela,care azi implineste o frumoasa varsta;din pacate pentru mine,nu poate servi decat virtual!!
LA MULTI ANI fetita mea!!!!
Blat
Crema
Sirop
Galbenusurile batute bine cu zahar,adaugand treptat cate 1lingura cu apa,amestecam apoi cu faina si praful de copt cernuta iar la sfarsit albusurile batute spuma cu un praf de sare;rasturnam compozitia in forma de tort cu hartie de copt,lovim de cateva ori tava de masa pentru a elimina aerul din interior,apoi dam la cuptor la foc mic 30-40min,facand testul cu scobitoarea;
dupa ce s-a copt,oprim focul,lasam tava in cuptor cu usa intredeschisa;
n acest timp ne ocupam de crema;
Capsunele spalate,curatate,le punem intr-un bol si facem un piure cu blenderul vertical;punem piureul intr-un vas pe foc impreuna cu zahar doar cat se topeste,apoi adaugam gelatina care a fost inmuiata 5min in apa rece;amestecam bine pana se topeste iar duupa ce s-a racit bine batem frisca turnand in fir piureul apoi dam la frigider sa se mai intareasca
Pentru sirop punem intr-un vas apa si zahar iar dupa ce s-a racit adaugam esenta de capsune
Pe un platou punem blatul taiat,insiropat,cu crema la mijloc,imbracat in aceeasi crema ramasa,ornat cu felii de capsune iar pe margini cu stixuri umplute cu crema de capsune.